Esquí

Soldeu acollirà dos gegants de Copa d'Europa masculina el 2025

Els representants de la FAE i la candidatura Andorra 2029, a Portoroz

Els representants de la FAE i la candidatura Andorra 2029, a PortorozAndorra 2029

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pista Avet del sector Soldeu de Grandvalira acollirà dos gegants de la Copa d'Europa masculina d'esquí alpí la temporada vinent, segons ha anunciat la Federació d'Esquí (FAE). Les proves es celebraran el dilluns 3 de febrer i el dimarts 4, segons el calendari fixat per la Federació Internacional (FIS) aquesta setmana a Portoroz, Eslovènia, on ha celebrat el congrés de primavera. 

La FAE explica que a la trobada s'ha fet balanç de la temporada de cadascú dels comitès i s'ha exposat la idea que té la FIS pel freeride. Aquesta disciplina entrarà a l'entitat al congrès previst per al 4 de juny a Islàndia. La reunió ha servit per abordar a més la igualtat de gènere, el respecte als drets humans i per validar calendaris i es va fer un acte de celebració dels 100 anys de la FIS.

Augment de lesions

La FAE assenyala que s'han tractat els problemes que ha generat per les cancel·lacions de curses per motius meteorològics i el trasllat a d'altres dates que han acabat provocant "saturació de curses, motiu pel qual la FIS ha detectat un augment de lesions" entre els esquiadors. I afegeix el comunicat que l'entitat es compromet a buscar solucions en aquest sentit.

Andorra ha estat representada al congrès per Roger Vidosa, Carles Visa, Toni Crespo i Patrick Toussaint, de la FAE, i per David Hidalgo, Marc Mitjana, Irene Gómez i Luc Alphand per Grandvalira i la candidatura Andorra 2029 per als Campionats del Món. 

tracking