successos

Un resident espanyol mor per una caiguda fent ràpel a la Massana

Amadeo Rodríguez Gallart, natural de la Seu, era vocal de l’Associació de Transportistes

Un resident espanyol mor per una caiguda fent ràpel a la Massana

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Amadeo Rodríguez Gallart, resident a Sant Julià de Lòria i nascut a la Seu d’Urgell fa 47 anys, va morir ahir en un accident de muntanya quan feia una travessa pel Comapedrosa. L’home va caure des d’una alçada de poc més de cent metres quan estava fent ràpel en una zona coneguda com el roc d’Entravessada, camí del cim del Comapedrosa. Els bombers van rebre l’avís de l’accident quan passava mitja hora de les deu del matí i hi van desplaçar tres efectius del grup de rescat de muntanya en un helicòpter. A causa del fort vent que regnava a la zona on estava el cos de la persona accidentada, l’aparell va haver d’aterrar a un 200 metres de la zona dels fets, van informar des del cos de bombers.

Els agents van anar a peu fins al lloc de l’accident, on van intentar reanimar sense èxit la víctima. L’home presentava politraumatismes i s’havia desnucat. Els bombers, després de confirmar la mort de l’excursionista, van traslladar a peu el cos fins a l’helicòpter que el va dur a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell pels volts de les dues de la tarda.

La policia també va portar al lloc dels fets especialistes de muntanya per investigar les causes de l’accident. Tot fa indicar que l’home hauria perdut l’equilibri quan estava fent ràpel i la corda hauria cedit. La policia encara manté oberta la investigació de la caiguda mortal.

L’acompanyant de la víctima, una dona no resident i que va ser testimoni directe de la caiguda, va donar l’avís als bombers perquè procedissin al rescat de l’accidentat. El cos havia quedat en un lloc de difícil accés i altres excursionistes que hi havia a la zona van ajudar els bombers a localitzar la víctima.

Nascut a la seu d’urgell

Amadeo Rodríguez Gallart va néixer a la Seu d’Urgell i del 1995 al 2000 va ser el màxim responsable de l’Agència de Duanes Gallart, l’empresa familiar, situada a la Farga de Moles i la degana d’aquest negoci. Tot i el seu origen alturgellenc, havia estat una persona molt vinculada a Andorra de manera professional i des del març ocupava un càrrec de vocal a la junta directiva de la l’Associació de Transportistes de Mercaderies i Carburants.

Segons va explicar al Diari el portaveu de l’entitat, Víctor Filloy, Rodríguez Gallart feia anys que hi estava associat i s’havia incorporat a un càrrec directiu a la nova junta que va ser escollida pels socis el 4 de març. “Era una persona de la Seu d’Urgell, però estava molt implicat a Andorra. És una gran pèrdua per a l’associació”, va indicar Filloy.

La víctima, per la seva professió, també estava molt vinculada a l’Associació de Transitaris del Principat i també a la societat Nagrup France, on havia tingut un càrrec directiu.

El d’ahir és el segon accident mortal d’un excursionista aquest estiu. Dimarts 26 de juliol un resident de 75 anys i de nacionalitat portuguesa va perdre la vida a la vall de Rialb, quan van caure des d’una alçada d’uns cinc metres fins a la llera del riu quan estava recollint nabius amb la seva esposa. L’home va morir per una aturada cardíaca a causa dels forts cops que es va donar al cap en la caiguda. En aquell cas, els agents del grup de rescat de muntanya tampoc no van poder fer res per la víctima, ja que quan van arribar al lloc dels fets ja havia perdut la vida.

tracking