detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La dada de l’índex de preus de consum (IPC) de la zona euro va sorprendre negativament els mercats. La xifra va repuntar més del previst pels analistes. Concretament, la dada del mes de maig es va situar en un 2,6% interanual, a causa del repunt del cost de l’energia, i també del fort repunt dels aliments no elaborats, pujant sis dècimes més que el mes anterior. Tot això va provocar un repunt de dues dècimes per sobre del mes anterior, trencant-se la tendència de desinflació i allunyant-se de l’objectiu del Banc Central Europeu (BCE) del 2%.

Per contra, una de les dades favorites de la Reserva Federal americana va mostrar signes de moderació durant el mes d’abril, el deflactor de despeses de consum personal (PCE) subjacent americà, que exclou energia i alimentació, ja que es va moderar a un 0,2% intermensual enfront del 0,3% anterior. És la primera caiguda de l’indicador de l’any, aportant una mica de tranquil·litat a la Reserva Federal.

En publicar-se la xifra europea es va produir un moviment ràpid a la renda fixa, repuntant amb força els bons governamentals. La referència a 10 anys d’Alemanya, el Bund, va arribar a superar el rendiment del 2,70%, i la resta de rendibilitats europees van seguir la mateixa tendència i van repuntar.

D’aquesta manera, els analistes veuen dificultats perquè el Banc Central Europeu prengui la decisió d’iniciar el canvi de política monetària durant la pròxima reunió del mes de juny, prevista per a dimecres vinent.

tracking