detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les principals borses europees obrien la jornada amb més optimisme que la setmana anterior, que clarament va tancar en negatiu a Europa amb l’increment de la incertesa política de la regió després de la sorpresa de les eleccions europees, en què l’extrema dreta va augmentar amb força. Ahir dilluns les principals borses europees tancaven en verd, excepte l’IBEX, que es deixava un 0,30%.

Pel que fa a la renda fixa, el bo alemany va seguir mostrant-se el clar guanyador, amb les pors centrades en la zona, la referència a 10 anys va cotitzar en nivells del 2,40%. Mentrestant, el bo francès segueix molt pressionat, i això es pot observar amb la prima de risc a la qual cotitza el país gal, pròxim als nivells dels perifèrics com per exemple Espanya.

El mercat de divises també va viure un lleuger respir, i l’euro va tornar a cotitzar per sobre de l’1,07, nivells que havia trencat divendres passat, i el dòlar va mostrar-se el dòlar en el seu paper de divisa refugi.

Tindrem com a dades rellevants, avui, la xifra d’IPC de la zona euro, els mercats esperen que repunti lleugerament i se situï en un 2,6%, de manera que s’allunyi de l’objectiu del BCE del 2%, la qual cosa dificultaria la presa de decisió de tornar a rebaixar els tipus a la propera reunió del mes de juliol. Des dels Estats Units avui seran destacades les dades de vendes minoristes, per veure el nivell de robustesa del consum dels americans. L’altre focus d’atenció se centrarà en la publicació dels PMI manufacturer i de serveis de diferents països europeus, en què destaquen Alemanya i França, i els EUA divendres.

tracking