Justo Molinero debutarà al país a l’espectacle ‘Ahora me toca a mí’

El popular locutor i president de Ràdio TeleTaxi tanca les dates de la presentació al Centre de congressos de la capital, al març o a l’abril

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al país arribarà al març o a l’abril, les dates definitives estan a punt de tancar-se, en funció de la disponibilitat de dates del Centre de congressos de la capital. “El cert és que em fa molta il·lusió venir aquí, a Andor­ra”, encara que de moment “no podem avançar les dates exactes, confiem tancar-les la setmana vinent”, va explicar ahir al Diari. El muntatge està articulat al voltant de la poesia, l’humor i la música, coproduït i dirigit per Molinero, que també té un paper destacat damunt de l’escenari. L’acompanyen els integrants de la companyia Los Descastaos (Montse i Rosa Rodríguez, Luis Ruiz, Loly i Ana Cuenca i Antonio Gómez), amb qui coprodueix la proposta. A banda, comparteixen protagonisme companys del locutor a les ones radiofòniques: Robert Espada, Jaime Guaza, Jesús Olmo i Manuel Pua (Calatravín). Tot subratllat per la guitarra flamenca de Manolo Zafra.

Aixecar el telóMolinero ha explicat en diverses ocasions que després de 33 anys darrere els micròfons li venia de gust “trencar amb la màgia de la ràdio, aixecar el teló i acostar-nos” al públic per fer quelcom que sempre havia desitjat: “interpretar altres personatges”. Així, “si fins ara, a través de la ràdio, dibuixàvem cantants, persones, paisatges o esdeveniments”, ara des de l’escenari “podrem mostrar imatges, cançons, poesies, sainets i coplas” per ajudar a “oblidar moments durs i recordar èpoques viscudes”. Un poema de Rafael de León –“(Toc, toc?) ¿Se pue pasar? ¿Qué hay tropa?”– que el locutor va recitar en el seu dia i que sovint li reclamen els oients dóna nom a l’espectacle que defineix com “un somni volgut i esperat des de fa molts anys”, després, diu, d’estar “tot el dia parlant sense saber a qui, ni a quantes persones o des d’on ens escolten”.

Ple a moltes placesEl muntatge ha fet el ple en moltes de les places per on ha passat, com l’Auditori de Granollers, on es va estrenar el passat 18 d’octubre, o el Kursaal de Manresa. Tortosa, Esparreguera, Berga, Vilanova i la Geltrú, Calafell i, òbviament, Santa Coloma de Gramenet (on també ha fet ple, tot i estar programat per al 14 de febrer), són altres de les localitats per on passarà. La proposta escènica recala al Principat en la gira orquestrada pels productors, sense formar part de cap de les temporades teatrals o cicles que habitualment es programen al país.

PERFIL

Justo Molinero, Locutor i empresari de la comunicació

Sense pèls a la llengua

“Éste es un mundo de cabreaos donde se folla poco”. A Justo Molinero (Còrdova, 1949) les paraules no se li queden enganxades a la llengua per fortes que puguin sonar quan vol expressar el que vol expressar. De tan expeditiva manera resolia les raons per les quals el Consell de l’Audiovisual li va impedir emetre pel·lícules porno a TeleTaxi Televisión, i amb similar contundència i llenguatge igualment poc eufemístic parlava no fa gaire de la seva relació amb l’expresident Artur Mas. Després de dècades de suposat idil·li amb els governs convergents. Molinero va arribar a Catalunya al 1967. Va treballar de mecànic i com a taxista fins que, el 1982, de cara al Mundial de Futbol, va posar en marxa Ràdio TeleTaxi, a Santa Coloma de Gramenet, pensada inicialment per als companys taxistes però que va conèixer un creixement exponencial, esdevenint base d’un conglomerat mediàtic.

tracking