Ordino preveu dèficit zero al centre esportiu

La corporació confia tancar el 2015 amb unes pèrdues d’uns 60.000 euros mentre que aquest any ja s’haurien de reduir a 40.000

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Segons va explicar el conseller de Turisme i Esports, Jordi Serracanta, gràcies a les reformes per millorar l’eficiència energètica, sumades als canvis d’horaris els dissabtes, el tancament del centre els diumenges i l’increment de socis han permès reduir de manera considerable el cost que té el CEO per al comú. Així doncs, malgrat que encara no es tenen els números del 2015 tancats, Serracanta va explicar que s’espera que el cost per al comú sigui d’uns 60.000 euros. Una xifra que s’espera que es redueixi fins als 40.000 euros el 2016, “i l’any que ve arribaríem al cost zero. El CEO ja seria autosuficient”, va detallar. Serracanta es va mostrar especialment satisfet d’aquesta situació tenint en compte que “veníem d’uns dèficits de 300.000 euros”. L’eficiència energètica aconseguida amb les obres que es van dur a terme al CEO, però, va tenir una contrapartida negativa. El conseller va admetre que durant el temps que no es va poder donar servei es va patir una important reducció del nombre de socis. És per aquest motiu que es van engegar campanyes de captació i tal com va explicar, “ara estem a 1650 socis, el que crec que és un nivell acceptable”. Unes campanyes que no s’aturaran, i coincidint amb el 20è aniversari de la instal·lació es preveu fer promocions per aconseguir nous clients. Ara bé, va deixar clar que “no busquem la quantitat, sinó la qualitat. No volem que sigui un lloc massificat”, va assegurar Ser­racanta. Pel que fa a les reformes que s’han de fer al centre, el conseller va indicar que tot allò relacionat amb l’eficiència energètica ja està fet i que tan sols falta acabar d’ajustar els paràmetres per “ser el màxim d’eficients”. Ara bé, hi ha pendent una segona fase d’intervenció: la remodelació dels vestuaris. Serracanta va indicar, però, que les obres no s’iniciarien fins d’aquí a “un o dos anys”. Enguany es durà a terme un estudi que determini què és el que s’ha de fer i quan és millor fer-ho.

Evitar molèstiesI és que si una cosa es té clara és que la intervenció s’ha de fer amb les mínimes molèsties per als usuaris. “No volem que afecti el nivell de socis. Si tornem a tancar, el que hem guanyat fins ara ho tornarem a perdre”, va exposar el conseller, insistint en què “volem que aquesta segona fase tingui el menor impacte en el servei que es dóna al soci”. D’altra banda, la cap del departament del CEO, Judit Villaró, va destacar que les reformes que es van fer van ser molt positives, especialment pel que fa a la zona de la piscina. Amb la rebaixa del sostre “hem pogut duplicar l’espai del gimnàs i ha estat fantàstic, tenim un gimnàs espectacular i hem reduït la despesa energètica”, va indicar. I pel que fa a la temperatura de la piscina, va exposar que a vegades no s’arribava als 30 graus, sinó que es quedaven a 24 o 25 perquè l’escalfor se n’anava “al sostre i es filtrava al gimnàs”. Ara, en canvi, “la sensació de confort és correcta”.

NOVES ACTIVITATS PER CELEBRAR ELS 20 ANYS DEL CEO

Per commemorar els vint anys del Centre esportiu d’Ordino s’ha organitzat un calendari de noves activitats que s’allargarà durant tot el 2016. D’entrada s’ha creat una nova imatge, protagonitzada per un cor, per tal de simbolitzar “l’enamorament de molta gent amb el centre” i també a l’inversa. Pel que fa a les activitats, de moment es té a punt el calendari per al primer semestre de l’any. Precisament ahir es va dur a terme la primera amb una classe d’exhibició d’aerospinning. La classe es repetirà avui i dijous. D’altra banda, aquest mes i coincidint amb la festivitat de Sant Valentí, s’organitzarà una festa ambientada en els anys 90. El mes que ve es farà una setmana dedicada a les dones coincidint amb el 8 de març, on es faran classes de zumba, xer­rades sobre nutrició, un sopar de dones i un taller de maquillatge. El mateix mes també es preveu fer alguna activitat relacionada amb l’arribada de la primavera. A l’abril, com que se celebra el dia mundial de l’esport i la salut, es regalarà una poma ecològica als usuaris i es proposarà un concurs de fotografia, en què els socis hauran d’immortalitzar-se dins les instal·lacions portant la poma. El dia de Sant Jordi es farà una sessió de body balance. Al maig es faran classes de bicicleta ambientades amb música dels anys 90 i també s’ha previst una degustació de còctels. Per últim, al juny, s’obrirà la festa d’inflables que es fa a la piscina per als adults. Les propostes es reprendran al setembre, després de les vacances d’estiu.

tracking