Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Els operaris enllestien ahir al matí la instal·lació de l’escultura, mentre una senyora que transitava per les immediacions i s’ho mirava, feia gestes dubitatius amb el cap. El cònsol menor, Marc Calvet, que n’era testimoni de l’escena, començava així a intentar llegir la resposta que la iniciativa tindrà per part de la ciutadania. Perquè en part, d’això depèn que l’escultura –d’Emo, un artista ja molt present als carrers de la parròquia– s’hi quedi. De què agradi als escaldencs i dels tractes a què es pugui arribar amb l’escultor, és clar. De moment, és una cessió temporal, fins a finals d’any. El Gall va formar part de la Biennal de Land Art organitzada a la tardor per l’empresa de Pere Moles, quan es va fer amo de l’era de l’ordinenca Casa Rossell. “Vam veure que la peça lligava molt amb el que passarà el juliol i que podia quedar prou atractiu, que tindria molt a dir”, va argumentar Calvet. Per això protagonitza la primera de les accions posades en marxa per saludar el Tour, que recalarà el 10 de juliol a Andorra, entrant per Arcalís procedent de Vielha; tindrà una jornada de descans i el dimarts dia 12 tornarà a emprendre la ruta sortint precisament des d’Escaldes. La parròquia projecta posar en marxa diferents esdeveniments, part dels quals en col·laboració amb el comú d’Ordino. Encara s’estan perfilant, va indicar Calvet, però les previsions apunten a què les immediacions del Centre d’art, amb biblioteca recentment inaugurada, i amb el projectat Museu Carmen Thyssen Andorra seran un lloc idoni per alguna mostra d’arquitectura al carrer. En tot cas, l’eix central de la parròquia té tots els números per tornar a ser escenari de les exhibicions que en anys anteriors s’havien instal·lat als carrers escaldencs, de Toutain al mateix Emo, els porquets de Lalín o les excèntriques figures de Ripollès. “Alguna cosa hi haurà, però estem mirant preus”, es va limitar a anunciar Calvet. Que també preveu que Caldea s’afegeixi a algunes de les accions de benvinguda al Tour.

Quatre metres i migTornant al Gall d’Emo –construït en fibra, de color daurat, i d’una alçada de 2,5 metres– s’ha instal·lat damunt d’una peanya (dos metres d’alçada) que també servirà de suport per a elements relacionats amb la prova ciclista francesa. Més endavant, va puntualitzar Calvet, és qüestió de decidir si s’hi queda o si en aquella rotonda es va canviant la temàtica amb altres propostes escultòriques. “De moment preferim veure quin impacte tindrà, abans de decidir”.

ELS OSSETS I EL MICKEY DE COPRÍNCEPS, A L'UCI PER CAUSA DELS ACTES VANDÀLICS

L’escultura pública vivia força tranquil·la al Principat sense que ningú no la destorbés. Però això sembla que va passant a la història, es planyien ahir des del comú escaldenc, perquè ja són diverses les peces que han hagut d’anar a parar al taller de reparacions en els últims mesos a causa dels desaprensius. Un dels Ossets amb aparença de gominola, també d’Emo (Eladio de Mora) que s’havien instal·lat al Prat del Roure, acaba de passar per l’UCI perquè li van trencar una de les mans. Això ja va ser durant l’estiu i ara, un cop restaurat a l’estat original, el comú tornarà a recol·locar-lo. Però no va ser l’únic en patir els vàndals: també el Mickey Mouse amb què es va decorar la plaça Coprínceps amb motiu de les festes nadalenques en va resultar afectat. També es va haver de reparar. La previsió és que el conjunt del qual forma part –amb la figura de la Minnie i una marmota– romangui a la plaça escaldenca fins a les properes vacances de Setmana Santa, aproximadament.

tracking