Ricardo Darín revela detalls de la pel·lícula que roda a Andorra en un col·loqui al Teatre Comunal
El Principat recrea els paisatges de la Patagònia hivernal
Ha estat al Teatre Comunal d'Andorra la Vella, on han participat en un col·loqui sobre produccions cinematogràfiques internacionals, moderat pel crític cinematogràfic Jaume Figueras i els productors Pablo Bossi, Manuel Monzón i l'andorrà Edu Ruano.
Durant el col·loqui que han ofert els actors i productors de 'Nieve Negra' s'ha donat a conèixer que els dos protagonistes -Ricardo Darín i Leonardo Sbaraglia- són germans, i que l'actriu Laia Costa -que completa el triangle- és la dona del personatge de Sbaraglia. A més, han explicat que es tracta d'una família catalana (o andorrana) emigrada a Argentina. Darín ha assegurat que la neu és una protagonista més de la pel·lícula, ja que transcorre en un lloc de molt difícil accés, cosa que "genera molta tensió". L'actor ha resumit la trama amb un verb: "resoldre". "Es tracta de resoldre tota l'estona", ha puntualitzat.
El productor majoritari, Pablo Bossi (Gloria Mundi), ha detallat que van optar per una coproducció perquè els calia un escenari que recreés la Patagònia argentina a l'hivern. Com que en aquesta època de l'any a la Patagònia no hi ha neu, van optar pels Pirineus, "que són bastant semblants als Andes", i van acabar a Andorra gràcies a Edu Ruano (Independent Club). Està previst que es rodi durant quatre setmanes entre Andorra i Catalunya, i posteriorment es rodin els interiors a Argentina durant tres setmanes més. De fet, aquest divendres és l'últim dia de rodatge a Andorra, i està previst que aquest dissabte es traslladin a la Serradora de Montferrer. El paratge triat per recrear la Patagònia està situat al Coll d'Ordino, on diversos dies han rodat de nit. Leonardo Sbaraglia ha detallat que, de fet, aquest dijous van acabar a les 4 de la matinada i que aquest divendres es preveu que allarguin fins a les 5 o les 6 del matí. "Per sort ahir, a la tarda feia fred però a les 2 del matí va començar a nevar i va parar el fred", ha explicat Sbaraglia.
Manuel Monzón (A Contracorriente Films) s'ha mostrat disposat a recomanar Andorra per rodar escenaris de muntanya i neu. "Sembla que estiguis al cul del món i tens Andorra la Vella al costat amb totes les facilitats, molt a prop d'una zona que pot ser totalment agresta", ha assegurat.
A banda de donar detalls de la pel·lícula, el col·loqui, emmarcat dins dels actes de la Capitalitat Iberoamericana de la Cultura, també ha servit per debatre sobre els beneficis de les coproduccions cinematogràfiques, que a part d'un interès econòmic, també poden servir per millorar la difusió d'una pel·lícula arreu del món, i donar a conèixer actors o tècnics d'un país a un altre. Segons Monzón, "una pel·lícula és com un matrimoni", una comparació amb la qual ha volgut destacar la importància d'entendre's entre les parts. Pablo Bossi, de la seva banda, ha posat sobre la taula que és molt relatiu determinar la nacionalitat d'un film.
Tot i el cansament pel rodatge nocturn, Ricardo Darín ha mostrat el seu sentit de l'humor davant del públic que ha assistit al col·loqui, i ha demostrat fins i tot el seu coneixement d'Andorra fent broma sobre els bancs al país. L'actor ha felicitat l'equip andorrà per com els han rebut i tractat, i ha destacat el nivell humà "excepcional" de la gent amb la que s'han trobat. Sbaraglia, de la seva banda, també ha tingut paraules per agrair el tracte rebut a l'hotel on s'han allotjat. Després de l'acte, Darín ha dedicat una bona estona a atendre el públic, molts d'ells residents argentins, que no volien marxar sense un autògraf o una fotografia amb l'actor.