Festa Major

Sopa de Cabra aposta per un renaixement musical

El grup intentarà sorprendre per trencar amb la imatge idealitzada que en té el públic

Sopa de Cabra aposta per un renaixement musicalNúria Segura Insa

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Sopa de Cabra va tornar als escenaris andorrans i després de 30 anys de carrera ara el seu repte és trencar amb la imatge “idealitzada” que en té el públic. Per això, amb la seva nova gira, en el marc de la presentació del nou disc, Cercles, el grup gironí busca “intentar superar el record i sorprendre” el públic, va destacar ahir Gerard Quintana, el cantant de la mítica banda, que es va fer famosa als anys vuitanta.

No obstant això, bona part del repertori de la nova gira està compost per temes d’altres àlbums, ja que del nou disc només inclouen quatre temes, mentre que la resta és un recorregut per tota la seva carrera, va apuntar el músic.

Moments abans del concert, Quintana va confessar dos dels grans secrets, les cançons amb les quals iniciaven i tancaven l’espectacle. La primera peça va ser Si et va bé. D’altra banda, el dar­rer tema que tenien previst interpretar sobre els escenaris va ser una cançó “que hem versionat set cops”, va deixar en suspens el cantant abans d’anunciar el nom de la peça que els va catapultar a la fama: L’Empordà. “És una cançó que la gent no vol parar d’escoltar”, va manifestar somrient Quintana.

El gironí, però, va exposar que no és fàcil seleccionar la llista de cançons. “Tenim un repertori de 120 cançons gravades”, va apuntar el cantant, que va assegurar que podrien estar tocant prop de 14 hores. Sobre els escenaris, però, només toquen una vintena de temes, en una gira en què cada espectacle dura aproximadament dues hores. Segons va anunciar Quintana, van adaptar el concert d’ahir a un ambient de festa major i, en aquests casos, el que fan és interactuar més amb el públic assistent.

Per la seva part, Josep Thió, compositor i guitarrista, va exposar que després de deu anys sense tocar coses noves, el grup va decidir enregistrar Cercles i que llavors van sorgir els temors de si estarien a l’altura de la situació. “Hem vist que era molt fàcil”, va assegurar Thió, que hi va afegir que bona part d’això és perquè el grup ja té un llenguatge particular molt definit. Ara bé, queden lluny els anys vuitanta. “En aquella època eres més inconscients”, va destacar Thió, a més “d’una promesa”. Després de tot això, però, “et sorprèn que en aquesta etapa et retrobes amb l’èxit”, va sub­ratllar el compositor.

En aquest mateix sentit, Quintana va manifestar que òbviament “hi ha elements comuns”, amb els primers passos. “Mai deixes de ser el que vas ser, però vas sumant capes”, va manifestar el cantant del grup.

S'INCREMENTA L'ASSISTÈNCIA ALS CONCERTS DE NIT

Josep Roig, conseller de Cultura, va fer un balanç positiu de la festa major laurediana, que va acabar ahir. “Es va incrementar l’índex d’afluència en els concerts de nit i els actes tradicionals”, va exposar Roig, en una roda de premsa. Així doncs, va destacar que la nit de divendres, quan van tocar Hotel Cochambre, i la de dilluns amb l’actuació de Catarres, és quan es van registrar més assistents, però encara faltava el balanç final del concert de Sopa de Cabra i la Salseta de Poble Sec. També va ressaltar la plantada de gegants de dissabte. “Veu-re’ls baixar va ser apoteòsic. Mai havíem tingut al país 18 colles aplegades”, un esdeveniment amb 2.000 persones, segons el conseller. Enguany es va enregistrar amb la Cobla Vents de Riella la Sardana de Sant Julià, que es va compondre fa deu anys per celebrar l’agermanament amb Calonge.

tracking