equipaments

Dimiteix Manubens, cap d'estudis de l'Institut de Música de la capital

A l’origen de la renúncia hi hauria certs problemes de comunicació entre el professorat i la direcció del centre

Dimiteix Manubens, cap d'estudis de l'Institut de Música de la capital

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Míriam Manubens, la fins ara cap d’estudis de l’Institut de Música (IM) de la capital, va presentar la seva renúncia al càrrec. Tot i això, la pianista continuarà exercint com a docent al centre. Les raons oficials de la dimissió, motius personals. Darrere, però, segons ha pogut saber el Diari, hi hauria una certa mala maror produïda per problemes de comunicació entre el professorat del centre i el cap de servei de l’IM, David Sanz. Manubens, segons fonts properes al centre, s’hauria trobat durant un temps enmig de les dues parts, fent de mur de contenció, fins que finalment va decidir plegar.

Des del comú d’Andorra la Vella apunten que l’única constància que tenen és la de la renúncia de Manubens qui, insisteixen, continuarà impartint classes, per la qual cosa, insisteixen, la dimissió de la cap d’estudis no ha de causar preocupació entre els pares. Ara, hi afegeixen, és una qüestió de procediment intern, del claustre de professors, cobrir la vacant que deixa.

Pèrdua de contacte

Membres del professorat expliquen que durant l’últim curs especialment van sentir que el professorat havia perdut el contacte amb Sanz. Una falta de comunicació que els ha fet sentir desprotegits en diferents moments per part del responsable del centre davant els problemes que li hagin pogut expressar, de “no moure’s” o, en tot cas, “no fer-ho suficientment, de manera que quan un professor té un problema no sent prou suport” des de la direcció, al responsable de la qual acusen de certa passivitat i falta d’habilitats comunicatives. Tot i que, puntualitzen, no és que sigui una persona amb qui no es pugui treballar, només consideren que se centra massa en la tasca de gestió i deixa de banda l’aspecte de les relacions amb el personal.

En aquesta situació, Manubens s’hauria trobat sovint fent de pont entre ambdues parts, una situació difícil que va assumir durant un temps fins que va decidir llançar la tovallola i no continuar fent de mitjancera.

Contactada pel Diari, l’ara ja excap d’estudis va declinar oferir cap explicació. “No vull fer cap polèmica. És un tema personal i no volia que transcendís”, es va limitar a comentar. Com a motius de la seva renúncia hauria adduït les dificultats per seguir fent compatibles les hores dedicades a la docència amb una feina de gestió cada cop més complexa i que exigeix més temps.

Col·laborant amb normalitat

Per la seva banda, Sanz va treure importància a l’afer i va recalcar que segueix col·laborant amb perfecta normalitat amb Manubens en diferents projectes. Sobre els suposats problemes de comunicació amb el professorat, que “jo no crec que sigui així, potser en algun tema concret hi ha hagut alguna tensió, però són coses normals als equips, coses a les quals jo no donaria més rellevància”. Qüestions, va referir, relacionades amb la pedagogia, “on podem tenir opinions diferents”, i que es generen de manera especial “en moments de molts canvis”. Aquest en seria un, atès que l’Institut de Música ha estat immers en un procés d’adaptació del reglament intern i els plans d’estudis per aconseguir que el ministeri d’Educació reconegui la titulació de l’IM i es converteixi realment en el conservatori nacional, un funcionament que ja té de facto.

Segons Sanz, les possibles dissensions en l’equip docent no tenen cap incidència sobre el procés que s’està duent a terme. “No hi veig cap problema. Nosaltres continuem batallant”. En tot cas, hi va afegir, “el que succeeix és que no és habitual que algú deixi un càrrec i això porta la gent a especular, però a l’IM no hi ha mal ambient”.

tracking