Iniciatives
Moles 'exporta' la biennal de 'land art' a l'Ateneu Barcelonès
El comissari de l’esdeveniment, convidat a presentar el seu projecte
Pere Moles reconeix que sovint no és profeta a casa seva, però està content del reconeixement que obté fronteres enfora: ha estat convidat a presentar la seva biennal de land art per l’Ateneu Barcelonès, una tarda –la de dimarts vinent– dedicada a l’art de la terra i que compartirà amb dos creadors adscrits al moviment, Albert Gusi i Marc Sellarès. Que el cridin per exposar la seva idea en aquest fòrum dóna empemta al comissari de l’esdeveniment, que va suscitar certes polèmiques al país a la primera edició.
Moles, convençut del projecte, tira endavant i intenta arrodonir el finançament per a la segona edició, que tindria lloc la primavera de l’any vinent i que entre altres propostes inclou un llarg recorregut de trenta quilòmetres, de punta a punta del país, que vol recordar les rutes d’evasió i els camins que van emprar els passadors en diferents èpoques de la història, especialment durant la Segona Guerra Mundial, una ruta que batejarà com el Camí dels drets humans i que estarà jalonada per intervencions artístiques.
El comissari de la biennal intenta obtenir el suport dels comuns i per això es va presentar a l’última reunió de cònsols. Primer, per aconseguir els permisos necessaris per instal·lar les obres d’art i ocupar els espais que necessita. Després, per obtenir el finançament. Va demanar 5.000 euros per comú, que serien aportats a través de la xarxa Infoturisme, un aspecte que desperta dubtes en alguns cònsols.