reportatge
De Watling al cos de bombers
Passa de deixar més guapa –si és possible– Leonor Watling a esportistes d’elit com Marc Márquez o Dani Pedrosa. Són els últims treballs publicitaris de Núria Céspedes, entre els quals també el de preparar el cos de bombers per a una sessió de fotos solidària.
La maquilladora andorrana d’estrelles –i per les seves mans n’han passat de diferents universos, des del de la plàstica, amb Antoni Tàpies, fins a l’esport, com Messi– acaba de treballar per a la cantant i actriu Leonor Watling, contractada per protagonitzar la campanya d’una marca de cava. Va ser durant el juliol però el projecte, com sol ser habitual, era confidencial fins que no es llancés l’anunci. Dos dies rodant amunt i avall, a raó de tretze o catorze hores per jornada, en diferents indrets de Barcelona. “Sembla mentida, per a vint o trenta segons.” I rodant sota la influència d’una calor intensa. “Això té l’handicap per al maquillatge i la perruqueria que l’actor sua molt i se l’ha de retocar constantment.” Watling, però, “és fabulosa, encantadora”, i una professional que sap què suposa l’ofici, així que “ho va aguantar tot com una jabata”, manifesta l’andorrana. “Es relaxa i queda a les teves mans, a banda, té aquella personalitat carismàtica, molt atraient” que tampoc no és difícil, apunta l’estilista, deixar-la guapa i natural al temps, com volien el realitzador i el client.
L’actriu i cantant demostra més paciència, explica la maquilladora, que alguns dels esportistes que han passat per les seves mans. No Márquez o Pedrosa –amb qui va treballar en un rodatge al circuit de Jerez–, “que són molt macos, molt assequibles”, sinó els futbolistes, que resulten “més complicats”. Neymar, per exemple, li va agafar el raspall de les mans per fer-s’ho ell a la seva manera. Messi no, però en canvi aguanten tres o quatre preses i diuen que ja n’hi ha prou. “Amb ells s’ha d’anar molt ràpid, ho han de tenir tot molt preparat i desembarquen, graven i se’n van; possiblement perquè no els interessa gaire, només els obliga el contracte.” Messi, reflexiona, “és un gran esportista, sens dubte, però això de fer comèdia ja es veu que no li agrada”.
Ara, si per una feina Céspedes és envejada per la resta del gènere femení és pel calendari solidari amb fotografies del cos de bombers de Barcelona. “Recordo que aquell dia va venir un equip de la tele a gravar i tot eren noies”, mirant-se aquells cossos tacats amb bones quantitats d’oli i carbó. “Ara m’encantaria ser tu, em deien les noies”, riu Céspedes. Ella, tota cofoia, pensava mentrestant: “Que me quiten lo bailao!”
El treball amb ells el recorda molt agradable, “perquè no són models, sinó que això era diversió per a ells, una anècdota, i són gent que està acostumada a treballar per als altres, molt divertit”. I són conscients d’aquesta atracció eròtica que tenen entre les fèmines? “Ells fan broma amb allò del cos de bombers, però crec que en realitat no en són tan conscients.”
Queda per aconseguir el somni del cinema: va participar en aquella orgia sanguinolenta de [REC] Gènesis, però just ara ha hagut de dir que no a La catedral del mar.