Reportatge

El Nadal de Zafón i Falcones

Feia temps que no hi havia tanta unanimitat en els títols més venuts a les llibreries del país: ‘El laberint dels esperits’, de Carlos Ruiz Zafón, i ‘Els hereus de la terra’, d’Ildefonso Falcones, s’enduen la palma.

El Nadal de Zafón i FalconesFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Estan al capdamunt de la llista, i tant en castellà com en català, especialment Ruiz Zafón, segons les dades aportades des de quatre de les llibreries del país: La Llibreria, La Puça, Idees i l’Fnac. Aquest era un llibre molt esperat pels seguidors de l’univers d’El cementiri dels llibres oblidats, una tetralogia que va començar el 2001 amb L’ombra del vent i va seguir amb El joc de l’àngel (2008) i El presoner del cel (2011), totes novel·les ambientades en una Barcelona gòtica i misteriosa. El quart volum de la nissaga i que tanca el cicle és clarament el més despatxat durant aquestes últimes setmanes, a certa distància de la resta.

El perseguidor més immediat, un altre autor que va aconseguir ser best-seller amb la novel·la precedent: Ildefonso Falcones, que a Els hereus de la terra dona continuïtat a La catedral del mar, de la qual no és difícil preveure que hi hagi una nova revifada de vendes ara que s’anuncia el rodatge d’una sèrie de televisió basada en aquella primera història.

Entre els autors andorrans és Joan Peruga el que està aconseguint el favor del públic lector (o, si més no, regalador de llibres), amb Alcanadre. I dues novetats més, recentment presentades al país, Torna’m la cua, amb il·lustracions de Xavi Casals i textos de Txema Díaz-Tor­rent i a cavall entre el públic adult i l’infantil, i la traducció al castellà de Frontera endins, de Josep Dallerès, Manela. Entre fronteras.

Tornant als títols forans, entre els preferits en aquestes dates es troben els dos guardonats amb el Planeta: la guanyadora, Dolores Redondo, amb Todo esto te daré, i el finalista, Marcos Chicot, amb El asesinato de Sócrates.

En la categoria de no ficció, l’inesgotable i inevitable Albert Espinosa, amb Els secrets que mai no t’han explicat, també s’enfila a la capçalera de les llistes de vendes al país. Encara que en la categoria d’assaig també hi sembla haver bastants lectors que opten per una proposta amb contingut científic: l’historiador i escriptor israelià Yuval Noah Harari es va ficar el públic a la butxaca l’any passat amb Homo Sapiens: una breve historia de la humanidad i aquest any ho està tornant a fer amb la continuació: Homo Deus: Breve historia del mañana. I els aficionats (o no) a l’esport estan apostant per la biografia que s’ha escrit de Johan Cruyff, tant en català com en castellà.

El cinema sempre tira de les vendes de llibres, així que Un monstruo viene a verme, de Patrick Ness, ha tornat amb força.

Entre les propostes infantils, Geronimo Stilton s’aferra als primers llocs de vendes amb cada novetat que surt al mercat des del 2000. Enguany, seguit de molt a prop per qualsevol aventura relacionada amb l’univers Pokemon.

I fora dels rànquings, però entre les edicions molt cuidades, enguany ha aparegut el relat, amb il·lustracions encunyades, de la vida de la pintora mexicana Frida Kahlo, editat per Edelvives. O la reedició de La Divina Comèdia il·lustrada per Miquel Barceló.

tracking