patrimoni natural

La comissió del Madriu estudia agermanar-se amb territoris similars

Es pensa en territoris europeus amb la mateixa valoració de paisatge d'interès cultural i l'objectiu és formar part d'una xarxa on compartir recursos en matèria de cooperació i recerca

La comissió del Madriu estudia agermanar-se amb territoris similarsComú d'Andorra la Vella.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La comissió de Gestió de la Vall del Madriu-Perafita-Claror estudia la possibilitat d'agermanar-se amb algun altre territori europeu, que tingui la mateixa valoració de paisatge d'interès cultural, amb l'objectiu de formar part d'una xarxa on compartir recursos en matèria de cooperació, recerca i voluntat. Aquest ha estat un dels punts més destacats que s'han tractat durant la primera reunió a Andorra la Vella, que assumeix la presidència de torn durant el 2017. Segons ha explicat la cònsol major de la parròquia, Conxita Marsol, aquesta trobada també ha servit per a parlar de la voluntat de millorar la senyalització o de la contractació de treballadors eventuals a l'estiu.

Tot i que Marsol ha reconegut que ha estat una reunió de tràmit, ha explicat que també s'han tractat temes com la voluntat de millorar la senyalització tant pel que fa als accessos, com als rètols indicatius dels diferents itineraris i camins. També han parlat de la contractació habitual de treballadors eventuals d'estiu, i de la decisió d'iniciar el projecte per recollir en un llibre les vivències i la memòria històrica de persones vinculades amb la Vall.

La reunió d'avui ha comptat amb la presència, a més, del cònsol menor de la capital, Marc Pons, delegat per la corporació a la comissió. També hi han pres part els cònsols majors d'Encamp i Escaldes-Engordany, Jordi Torres i Trini Marín, i el cònsol menor de Sant Julià de Lòria, Julià Call. A més, hi han estat presents la directora del Pla de Gestió de la Vall del Madriu-Perafita-Claror, Susanna Simon, i el secretari general del comú d'Andorra la Vella, Jordi Puy.

tracking