Reportatge

Ja plouen llibres

Comença la pluja de llibres. És a dir, de presentacions literàries. Autors del país i de fora, editorials nacionals i estrangeres, s’encavalquen per aconseguir visibilitat de cara al ja molt proper Sant Jordi. D’Antoni Caus a Roger Mas, de Marta Deu a Manuel Montobbio.

Ja plouen llibres

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Qüestió d’organitzar-se bé aquests dies i tenir l’agenda a mà, ben actualitzada, si hom és amant dels llibres i interessat a seguir l’actualitat literària, perquè s’acosten dies ben farcits d’activitat. Començant per la setmana vinent, que ja dimarts depara un primer conflicte d’interessos: anirà l’aficionat lector a la presentació d’El dolor de la bellesa, llibre del cantautor català Roger Mas? O es decantarà pel debut en la narrativa d’Antoni Caus: La síndrome de l’escala, de la mà d’Editorial Andorra. Bé, de fet si l’aficionat té cames àgils pot assistir als dos actes: Mas compareix a les set de la tarda a la llibreria La Puça i Caus es posarà davant el públic a les vuit del vespre, a La Fada Ignorant.

Però la veda està oberta i la propera setmana augura més presentacions: dijous serà el torn de Manel Gibert, amb el poemari A l’ombra del solstici, una altra de les novetats d’Editorial Andorra per a aquest Sant Jordi. I dissabte 25, a les set de la tarda i novament a la llibreria La Puça, hi haurà Lluís-Anton Baulenas, autor molt traslladat a la gran pantalla (Amor idiota, Anita no pierde el tren), que acaba de presentar Amics per sempre, novetat d’editorial Bromera.

Entre les novetats de factura nacional que s’anuncien per al 23 d’abril hi ha el volum signat per Marta Deu Del Pas de la Casa. Petita memòria. El llibre recull, en textos que es mouen entre la poesia i la prosa, els records i experiències dels anys que va passar a la població encampadana. Edita Anem i es presentarà el dia 27, a les vuit del vespre, a la casa comuna d’Encamp.

En l’apartat de les novetats editorials relacionades amb el país, per segon any consecutiu s’anuncia llibre de l’ambaixador d’Espanya, Manuel Montobbio, que l’any passat va presentar Búnkeres, i torna a la palestra editorial amb Ideachinas (editorial Icària), novament una barreja de reflexió sobre política internacional i experiències personals, en aquest cas en relació amb la Xina.

I el segell Límits segueix endavant amb aquesta segona etapa, sota la direcció de Marc Miró i Miquel Clua, amb l’aposta per una autora índia: Janice Pariat, de qui publiquen Seahorse, amb traducció de David Gàlvez. Una proposta que segueix en la línia de l’etapa anterior i dels títols triats pel nou tàndem directiu: els volums I i II de Rainer & Lou, que recull la correspondència Rainer Maria Rilke i l’escriptora d’origen rus Lou Andreas-Salomé, destinatària de les composicions del poeta. Després, asseguren els editors, faran un pas al davant (o al costat, segons es miri) i obriran les portes a un autor del país. Qui serà? De moment s’ho reserven.

Per acabar amb les presentacions ja anunciades, Xavier Serrahima (precisament un dels traductors de Límits) presentarà el dia 29 a La Puça el poemari Lleu batec. I el 30, a la mateixa llibreria, El camp de treball de la falç i el martell (Salòria).

tracking