Escenaris

'L'últim crit', teatre amb antics sensesostre

L’actriu catalana Ivana Miño dirigeix l’obra, muntada en clau de ‘thriller’ i sorgida d’uns tallers de la Fundació Arrels

'L'últim crit', teatre amb antics sensesostreCSJ

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’actriu catalana Ivana Miño –ha passat per sèries com Ventdelplà i pel·lícules com Buried, o el programa Catalunya Experience, de TV3– va trobar en la fundació d’ajuda a persones sensesostre la via per canalitzar els seus desitjos de realitzar algun voluntariat, va explicar ahir, a Sant Julià de Lòria, en la presentació de l’obra L’últim crit, que arribarà el dia 21 vinent a l’auditori Rocafort. Miño va posar en marxa uns tallers teatrals que acabarien quallant en aquesta proposta teatral, escrita i dirigida per ella. Un projecte que ha tingut molta més vida de la que es podrien haver esperat: nou funcions a Barcelona, una a Solsona i la d’Andorra, que tanca la minigira.

L’últim crit no parla de gent al carrer, que del tema “ells ja en parlen prou durant tot el dia, sinó que el que volem és divertir-nos”, va puntualitzar Miño. Així que l’obra està muntada en clau de thriller: una noia –el personatge d’Olcina– desapareix i hi ha dotze possibles culpables. La proposta no es limita al gènere teatral: el plantejament del misteri és un migmetratge que es projectarà abans de començar la funció. A partir d’aquí els actors prenen el relleu. Per què aquest plantejament? “Sobretot per practicitat”, va indicar Miño. “Quan els vaig conèixer estaven molt verds com a actors i necessitàvem un temps per adaptar-nos”, un temps que els va proporcionar tot el procés d’enregistrament del curt.

A l’escenari pujaran voluntaris, personal de la Fundació Arrels, actors professionals i persones que durant un temps van estar vivint al carrer. Per a ells tota la proposta té un plus afegit: encara que simbòlic, és el primer sou que reben en molt de temps. Uns diners que es van aconseguir amb la venda d’entrades.

Un primer pas

Enric Molina és un dels usuaris d’Arrels que pujarà a l’escenari del Rocafort. Interpreta, va explicar amb l’accent ben marcat del seu personatge, “el guaperes andalús, un mangante que parla massa i que es fica en embolics, el paio que se les lliga a totes sense esforç: el perfecte sospitós”. Per Molina, a banda, hi haurà una continuïtat: el van fitxar per a una pel·lícula que es rodarà a la tardor, Sense sostre, on treballarà al costat de Borís Ruíz i Geraldine i Ona Chaplin.

L’obra es completa amb els retrats que Sam Bosque mostra al Museu del Tabac, també fets per a la Fundació Arrels.

tracking