ajuts
Andorra la Vella subvenciona amb 57.500 euros catorze entitats i projectes culturals
El comú subvencionarà, entre d'altres, les festes majors de La Margineda i del barri del Puial
El departament de Cultura del comú d'Andorra la Vella ha atorgat 57.550 euros en subvencions per a catorze entitats o projectes culturals, entre els quals, subvencions per a les festes majors de La Margineda i del barri del Puial, segons informa el comú en un comunicat. A aquests diners cal afegir els 60.450 euros lliurats per a quatre projectes concrets a través de convenis.
El comú va lliurar l’any passat per primera vegada subvencions a quatre entitats de la parròquia que havien obtingut prèviament la consideració especial d’interès públic: l’Esbart Dansaire, la Gresca gegantera, l’Associació de Fallaires i l’Orfeó Andorrà. Les tres primeres han rebut subvenció a través de convenis. En concret, l’Esbart ha obtingut 26.300 euros; la Gresca Gegantera, 14.000, i l’Associació de Fallaires, 6.650. També hi ha un quart projecte que ha rebut subvenció també a través d’un conveni: el festival Andorra Sax Fest, amb un import de 13.500 euros.
Val a dir que l’Orfeó Andorrà és l’única entitat declarada d’interès públic que ha rebut subvenció a través de la convocatòria general i no a través d’un conveni. De fet, és la que rep un import més elevat en la convocatòria: un total de 16.000 euros per garantir-ne el funcionament i desenvolupar el programa d’activitats previst. Una altra subvenció destacada dels 57.550 euros que s’atorguen en la convocatòria general de subvencions culturals és per a l’Agrupació Sardanista que rep un total de 14.200 euros. El comú d’Andorra la Vella ofereix el suport novament a l’Aplec de la Sardana que tindrà lloc els dies 24 i 25 de juny, i a les diferents ballades de sardanes que s’oferiran a l’estiu.Cal destacar les subvencions a dues festes de barri: 5.500 euros a les festes del barri del Puial, i 2.000 per les de La Margineda. Un col·lectiu de professors de l’Institut de Música rebran un import de 1.500 euros per actuar a l’Escola Superior de Música de Catalunya.
Així mateix, es remarcable que malgrat que el nombre de sol·licituds de subvencions culturals ha estat menor en relació a la convocatòria anterior, l’import és similar al total del 2016. La raó és que la majoria de demandes han estat més concretes i més viables. Només s’han desestimat dues demandes, ja sigui perquè s’han presentat fora de termini o perquè la sol·licitud corresponia a un projecte de difícil realització.