Teatre
L'ENA incorpora la màgia feta al país a la desena temporada
L’Escena inclou al cartell d’enguany la meitat de les propostes rebudes
La desena temporada de l’Escena Nacional d’Andorra (ENA) arrenca diumenge 21 amb la que és la proposta més nova de les incloses fins ara: un espectacle que combina teatre i màgia, amb dos rostres novells, Toni Zamora i Daniel Rosell, i un de ben conegut d’aquest cartell, el d’Irina Robles. És el primer dels cinc espectacles programats d’aquí a l’octubre i que inclouen un ventall de formats: teatre de text, dansa, espectacles infantils... Tots ells produïts (o en règim de coproducció) per l’ENA, que compta amb els mateixos 53.000 euros de pressupost (33.000 de Cultura i 10.000 del comú de la Massana i Crèdit Andorrà cadascun). Els projectes triats són aproximadament la meitat dels presentats, va explicar la direcció col·legiada que conformen Mònica Vega, Alfons Casal i Joan Hernàndez. Uns no es van acceptar “perquè eren produccions tancades i pagar un catxet no és l’objectiu de l’ENA”, va aclarir Vega. D’altres, simplement perquè el pressupost no dona per a més.
Als que es van acceptar i figuren a la programació n’hi ha que repeteixen: el cicle tancarà amb L’os bru no menja sopes, proposta infantil que torna a comptar amb Ester Nadal i el centre d’educació mediambiental La Moixera.
El 3 i 4 de juny, amb repetició el 16 de setembre, muntatge al voltant de la literatura universal, amb Quins clàssics, idea de Sergi Vallès i que reunirà Boris Cartes, Lluís Cartes i, de nou, Nadal.
Emma Riba i Laura Alcalà proposaran dansa al carrer, en clau d’improvisació (20 juny) i Aniversari, proposta de teatre de text, estrenarà un text de Juanma Casero, autor i director madrileny establert a Andorra.