Lletres iberoamericanes, a examen

Consulta l'agenda cultural i d'activitats d'Andorra d'avui, amb les exposicions, els actes i els espectacles que es fan al país

Lletres iberoamericanes, a examen

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

LA PROPOSTA:

-'LLETRES IBEROAMERICANES, A EXAMEN'

Cuadernos hispanoamericanos: imaginario literario y comunidad iberoamericana, és el títol de la cinquena conferència emmarcada dins del cicle Diàlegs Iberoamericans a Andorra, a càrrec de Juan Malpartida, director de Cuadernos Hispanoamericanos, escriptor, crític literari, assagista i poeta. El cicle està organitzat per l’ambaixada d’Espanya.

Saló d’actes de l’ambaixada (19 hores)

Andorra la Vella.

EXPOSICIONS

-'ART I SOCIETAT'

Art i societat. Col·lectiva d’artistes ocuparà fins al 2 de desembre vinent la sala d’exposicions temporals del Centre d’Art d’Escaldes-Engordany (CAEE), una proposta protagonitzada per creadors del país i forans lligada per la reflexió al voltant de la societat actual com a nexe comú en les propostes. La llista de participants comença per Martín Blanco, artista d’origen argentí però establert a Andorra des de fa una dècada. També hi haurà Josep Blanché, un pintor barceloní que, no obstant això, manté forts vincles amb el Principat, on sol passar llargues estades. El fotògraf Ray Vüilsen, que resideix a Ordino, serà un altre dels artistes representats en aquesta col·lectiva. El nom de Manel Soriano i el col·lectiu artístic Estèsia, un grup barceloní fundat el 2013 i format per autors de diferents disciplines, tanquen la nòmina.

CAEE

Escaldes-Engordany.

Fins al 2 de desembre.

-'LÍQUIDS & ROMÀNIC'

Amb l’exposició de fotografies Líquids & Romànic, de Gemma Nogueroles, inicia recorregut el nou espai expositiu d’Art al Set, al Júlia Centre. La mostra és una sèrie, creada expressament, del romànic andorrà l’estiu del 2017. La tècnica emprada és pictòrica, amb fotografia i impressió sobre el metacrilat de CMYK Density Mirrors. L’origen de les obres de Nogueroles es troba en l’observació i la vivència d’allò que l’envolta, i així les peces estan íntimament lligades en la forma i el concepte amb el paisatge i les persones. Al seu treball es percep la forta inclinació de l’autora per la fotografia, sempre combinada amb tècniques pictòriques o escultòriques.

Centre Júlia

Av. Carlemany, 115.

Escaldes-Engordany.

Fins al 30 de desembre.

-'LA CATEDRAL I PUIG I CADAFALCH'

La sala La Cuina del centre cultural Les Monges de la Seu d’Urgell acull l’exposició Una nova Catedral? Puig i Cadafalch i les restauracions de la Catedral d’Urgell al segle XX. La mostra s’ha organitzat amb motiu de l’Any Josep Puig i Cadafalch, que commemora el 150è aniversari del naixement de l’arquitecte modernista. Està centrada en imatges fotogràfiques i documents d’arxiu, amb les quals fa un repàs exhaustiu de l’evolució arquitectònica de la catedral al llarg del segle XX, posant en relleu l’ampli abast de les restauracions que s’hi van dur a terme, i fent evident el canvi de fisonomia del monument. L’objectiu de la mostra és explicar que la catedral ha estat objecte de múltiples intervencions al llarg dels segles, partint d’una fàbrica original romànica, que com qualsevol edifici ha sofert afegits i modificacions seguint els estils artístics i els gustos estètics de les diferents èpoques, a la vegada que s’ha adaptat a les necessitats funcionals de cada moment.

Sala La Cuina

Horari: de dilluns a divendres, de 17 a 20 hores; dissabte, d’11 a 14 hores.

La Seu d’Urgell.

Fins al 9 de desembre.

tracking