Música

Poveda arriba “amb il·lusió” i el desig “que es curin les ferides” a Catalunya

El ‘cantaor’ barceloní debuta al país en un concert amb les entrades ja exhaurides

Poveda arriba “amb il·lusió” i el desig “que es curin les ferides” a Catalunya

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

És una cita “molt especial” la de Poveda amb el Principat aquesta nit, explica el cantaor, “perquè és el primer cop que hi canto”. A banda, explica, “fa quasi vint anys que no vinc per Andorra i ja fa temps que estic il·lusionat amb la perspectiva d’aquest concert, que em dona l’oportunitat de tornar-hi”. Per a aquesta presentació al país, Poveda es planteja “un concert des de la diversitat dels meus gustos i el meu llenguatge”, amb la idea de “contar i cantar històries a través de la poesia”, en les dues llengües maternes: castellà i català. On hi haurà “cançó andalusa però sobretot el que està a la meva base musical, que és el flamenc”.

Poveda, nascut a Barcelona i crescut a la ciutat veïna de Badalona, fill d’una família originària de Múrcia, expressa la seva preocupació pels moments que viu Catalunya. “Ho visc amb molta tristesa”, diu en unes breus declaracions al Diari. També, prossegueix “amb el desig que es curin les ferides que avui estan obertes i que entelen el sentit de la convivència que sempre hem tingut”.

El cantaor barceloní recala al país per primer cop amb Íntimo, un espectacle que es va muntar sota la direcció de Joan Albert Amargós i que ofereix un recorregut pel flamenc i la copla, també per les paraules de grans poetes com ara Federico García Lorca i Miguel Hernández. Pujarà a l’escenari ordinenc amb el guitarrista Jesús Guerrero i el percussionista Paquito González.

La saxofonista Candy Dulfer serà la següent protagonista del festival, divendres de la setmana vinent.

tracking