Teatre

'Grease', amb música de Madre Tomasa

El Laboratori de les Arts tria la popular cinta de Travolta i Newton-John per a la segona edició del taller de musical

'Grease', amb música de Madre TomasaC. S. J.

Creat:

Actualitzat:

El taller musical, una activitat del Laboratori de les Arts que va debutar l’any passat amb Jesucrist Superstar, s’interpretarà amb els temes de la popular pel·lícula protagonitzada per John Travolta i Olivia Newton-John traduïts al català i musicats per la banda andorrana Madre Tomasa.

La gran diversitat de balls i coreografies que els alumnes podran provar i interpretar ha estat una altra de les motivacions, van explicar els responsables del taller, Irina Robles, Oriol Vilella i Verònica Pérez. El taller està obert a tothom a partir de tretze anys, i no cal tenir cap tipus d’experiència prèvia per apuntar-se, “només ganes de passar-s’ho bé”, va indicar Robles. Els interessats a participar al taller tenen temps per apuntar-se fins a aquest divendres. De moment ja ho han fet unes deu persones i el límit del taller és per a 20 participants. Els assajos seran cada dissabte, de 10 del matí a dos quarts de dues del migdia.

Robles, de L’Animal Teatre, juntament amb Oriol Vilella, de l’Espai de Música Moderna, i de Verònica Pérez, de Líquid Dansa, serà el cos de professors que duran a terme aquesta segona edició del taller musical. “Ens interessa molt que també s’hi apunti gent adulta i també masculina, ja que la barreja intergeneracional és el fruit més sucós que es va poder tastar l’any passat”, va manifestar Vilella.

Pel que fa a l’adaptació, els organitzadors van destacar que s’ha realitzat a partir de la pel·lícula, però aquesta vegada s’ha tret protagonisme als dos personatges principals per atorgar-ne més a tot el conjunt. “Donem protagonisme al cor i busquem que tothom tingui el seu moment de glòria”, va puntualitzar Robles. Com a tret diferencial i destacable també cal apuntar que totes les cançons seran en català. A més, aquesta vegada la part de la interpretació musical, com que es tracta de cançons molt complicades, s’ha decidit professionalitzar-la i atorgar aquest privilegi al grup andorrà Madre Tomasa, que serà l’encarregat de tocar les cançons en directe.

L’escola d’arts escèniques lauredianes va posar en marxa aquests tallers l’any passat, amb l’òpera rock de Lloyd Webber. L’objectiu, van explicar, era “fer un pas endavant al Laboratori de les Arts i oferir una proposta atractiva”, des d’uns tallers que “tenen un elevat nivell pedagò-gic” i amb la iniciativa es van llançar a un “projecte potentíssim”.

tracking