Audiovisual

'Solo' debuta al Festival de Màlaga

El film, on participa la productora andorrana Imminent, es presenta en la secció oficial però fora de concurs

'Solo' debuta al Festival de Màlaga

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Un no parar. Imminent Produccions, l’empresa que dirigeix Josep Pozo, està immersa en un mar de projectes que van prenent forma i d’entre els quals treu el cap Solo, film protagonitzat per Alain Hernández i Aura Garrido, que es presentarà el proper dia 17 davant públic i crítica al Festival de Màlaga. No entra en competició (entre altres raons, una d’ètica: Garrido forma part del jurat del certamen), però, dins de la selecció oficial del concurs, a la secció Málaga Première.

Un bon començament, considera Pozo, que en aquest cas es va implicar com a coproductor i una bona manera “de veure com respira” tant el públic com la crítica davant d’aquesta pel·lícula basada en la història real d’un surfista, l’empresari espanyol Álvaro Vizcaíno, que va caure per un penya-segat de Fuerteventura i durant quaranta-vuit hores va lluitar per sobreviure en solitud i malgrat les ferides, el fred, la gana i l’angoixa.

El film està dirigit per Hugo Stuven (fill del conegut realitzador televisiu) i compta ja amb una distribució en sales a través de Filmax. Previsiblement, doncs, arribarà a les sales andor­ranes. I si els plans de Pozo surten com vol, amb una estrena que comptaria amb la presència al país de l’actor protagonista (una figura en alça després de films com Palmeras en la nieve, El rey tuerto o Que baje Dios y lo vea) i el director. El productor assegura tenir “unes expectatives molt bones, és una pel·lícula molt especial, no sols un drama de supervivència”. De fet, tan entusiasmat està amb la història que en breu agafarà els estris de director per marxar novament a Fuerteventura a rodar un documental, Beyond, que relata la mateixa peripècia. Al realitzador l’estimula narrar aquesta història, “que és un viatge al límit de l’ésser humà”, al pensament íntim de qui es troba en una situació tan dura. També en aquest cas coproduiran, amb l’espanyola Gold Tower, i tenen ja confirmada la distribució a través de Filmax.

Capítol pilot

En tornar d’aquest rodatge l’equip de Pozo té un altre projecte en cartera. Una iniciativa per a la qual va aconseguir suport del ministeri de Cultura a través de les subvencions culturals: 10.645 euros per al rodatge del capítol pilot d’una sèrie per a la televisió, Llum al país de les ombres. Un projecte on el ganxo principal seria la intervenció de Lluís Homar. Explica Pozo que s’ha compromès amb el rodatge (sempre que no hi hagi algun problema greu d’agenda) si la productora andor­rana aconsegueix el finançament. Govern ha fet una bona aportació, però els projectes cinematogràfics són molt cars i, finalment, a penes suposa un percentatge minso. La procedència de la resta dels diners marcarà probablement el lloc de rodatge. El director té intenció que pugui ser a Andorra, de fet la història, un guió seu, es desenvolupa entre una ciutat que podria ser Barcelona i el Principat, però si qui posa els diners té unes altres exigències hauria de plegar-s’hi.

La història de Llum al país de les ombres és la d’un detectiu retirat que viu com un anacoreta i refugiat en l’escriptura, i que es troba amb una jove amb certes capacitats per endinsar-se en la ment dels que l’envolten. Junts s’enfrontarien a la resolució de misteris. Homar, és clar, és la gran basa del projecte, reconeix Pozo. “Li va encantar el projecte i jo escric pensant en ell”, diu Pozo. Ara només cal poder aixecar el rodatge del pilot, a la tardor. I la gravació dels capítols queda per al 2019.

tracking