instal·lacions

Reformes al Teatre Comunal

El comú avaluarà les necessitats de l’equipament, al qual pretén fer un rentat de cara

Reformes al Teatre Comunal

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Aquesta febril activitat que empeny el comú d’Andorra la Vella sembla que arribarà també a un dels equipaments emblemàtics de la capital, el Teatre Comunal, on es faran obres de millora –el que fonts comunals anomenen “un rentat de cara”–. Unes actuacions per a les quals els pressupostos tenen reservada una partida de 245.000 euros i que completarien les que es van dur a terme entre el 2012 i el 2013. En aquella ocasió es van centrar a millorar les instal·lacions en matèria de seguretat, així com renovar els equipaments escènics –l’equipament supera el quart de segle de vida–; en aquest cas la intervenció buscarà millorar aspectes com el confort per als espectadors (les butaques, sobretot, poc còmodes ara per ara), així com aspectes estètics.

De moment, però, s’ha de determinar exactament en què hauran de centrar-se els treballs. Per decidir-ho s’ha d’encarregar un projecte que avaluarà les necessitats. Serà en funció del que determini aquest estudi, també, que es coneixerà el cost de les obres, així com el temps durant el qual s’allargaran. En principi estaria previst que comencessin a final d’estiu, possiblement pels volts del setembre.

Si aquest és el calendari, el tancament del teatre afectarà no tan sols l’activitat que organitza el mateix departament de Cultura comunal, sinó les programacions d’altres entitats que tenen com a seu estable el Comunal. El cas més evident és el del Cineclub de les Valls. Durant l’anterior aturada les projeccions es van traslladar a la sala d’actes del centre cultural la Llacuna. Els responsables de l’entitat van optar per aquest emplaçament, en comptes de buscar un altre recinte més apte per a sessions de cine, per no desarrelar el cineclub de la par­ròquia.

Aquesta inversió confirma que, si més no a curt termini, el comú no té intenció de desfer-se d’un equipament que manté en règim de lloguer: un contracte de caràcter indefinit que estipulava 3.500 euros al mes, segons es va explicar precisament en la reobertura del teatre després d’aquelles obres. En aquell cas el comú havia assumit el cost de les reformes –45.000 euros– però la propietat havia acceptat deixar de percebre l’import del lloguer durant els mesos que van durar els treballs.

L’anterior corporació havia arribat a plantejar-se deixar l’equipament, però finalment va optar per assumir els treballs per millorar les infraestructures i mantenir-lo obert. L’argument, que eren moltes les entitats que en feien ús i que, per tant, la demanda era alta i eren molts els col·lectius que desitjaven que continués en marxa.

tracking