Concert als jardins de Casa de la Vall
Consulta l'agenda cultural i d'activitats d'Andorra d'avui, amb les exposicions, els actes i els espectacles que es fan al país
LA PROPOSTA DEL DIA:
-'CONCERT ALS JARDINS DE CASA DE LA VALL'
Concert Jardins de Casa de la Vall, amb l’octet de violoncels de l’ONCA, integrat per Jose Mor, Sylvie Reverdy, Manuel Martínez de Fresno, Gaëtane Duynslaeger, Jordi Claret, Mireia Planas, Daniel Claret i Àlex Olmedo. Comptarà també amb la participació dels ballarins Mònica Vega, Pere Vilarrubla i Dan Sampaio. El programa proposa un viatge per l’Argentina, els Estats Units i el Brasil a través de melodies i ritmes de tango, blues i modinha, amb obres de Piazzolla, Gershwin i Villa-Lobos inspirades en músiques populars d’Amèrica. A la mitja part s’oferirà una copa de cava a tots els assistents.
EXPOSICIONS:
-'EL TESTAMENT DE POMPEU FABRA'
La nova escenografia instal·lada al vestíbul i l’entrada de l’edifici administratiu del Govern exposa íntegrament el testament que el lingüista Pompeu Fabra va rubricar amb el notari episcopal Rossend Jordana a Sant Julià de Lòria el 27 de novembre del 1947, uns mesos abans de la seva mort, el 25 de desembre del 1948, per tal que el document que recollia les seves últimes voluntats pogués estar redactat en llengua catalana. S’exhibeix en públic per primer cop.
Vestíbul de l’edifici administratiu del Govern
Andorra la Vella.
-'JAMES KIRKUP, EL VEÍ DESCONEGUT'
En el marc de les activitats organitzades per celebrar l’Any Europeu del Patrimoni, el ministeri de Cultura organitza l’exposició James Kirkup (South-Shields, 1918 - Encamp, 2009), dedicada a l’autor de poemaris com An Island in the Sky, dedicat a Andorra. Kirkup, que va viure a Encamp durant dues dècades, va ser poeta, traductor i col·laborador habitual en diaris britànics. La mostra consta de dues parts: al vestíbul del Consell hi ha unes vitrines on s’exhibiran objectes de la seva vida quotidiana, especialment exemplars de la seva biblioteca; a la plaça davant l’edifici s’instal·len plafons recordant la seva biografia.
La mostra es pot veure a la plaça del Consell i al vestíbul de l’edifici.
-'ALLÉS ET VENUES'
Amb Allées et venues. Gauguin i quatre segles de camins en l’art, el nou equipament escaldenc presenta la segona exposició, un recull de 22 obres per fer una ullada panoràmica a 400 anys en la història de l’art a partir de les teles de la col·lecció de Carmen Cervera. Es tracta d’una aproximació a les diferents cultures del passat, que permetrà conèixer més en profunditat tant la rutina de les diferents ciutats europees i nord-americanes, sinònims de civilització per gran part de la societat de l’època, com del bullici i l’efervescència de les diferents colònies occidentals, com per exemple Martinica, Nassau o Igaraçu. Són 22 paisatges que comparteixen mateix eix vertebrador: el camí, com a element físic i com a símbol de recorregut i trajecte. Les teles formen un calidoscopi des d’on es podran observar diferents tècniques, visions del món i maneres de fer: pintura holandesa, italiana, francesa, alemanya, americana i catalana, entre d’altres.
Museu Carmen Thyssen Andorra
Escaldes-Engordany.
Horaris: de dimarts a dissabte de les 10 a les 19 hores. Diumenges, de 10 a 14 hores.
Fins al 10 de setembre.
-'ANNABEL ALONSO, A BINGO STAR'S'
Exposició de divuit obres de l’artista amateur Annabel Alonso, que fa catorze anys que va començar la seva relació amb l’art, el dibuix i la pintura com a alumna de l’escola d'art de Canillo. La major part dels quadres són paisatges que a l’artista l’han captivat i que ha volgut transformar d’una fotografia en pintura. Sempre amb un estil molt figuratiu, Alonso intenta plasmar en la tela aquells moments i records que l’omplen de joia, però reconeix que encara li queda camí per endavant.
Sala Bingo Art
Andorra la Vella.
Fins al 30 de juny
-'EL ROMÀNIC, SEGONS ELS ESCOLARS'
Debuta l’exposició itinerant que recull treballs, fins a una setantena, realitzats per alumnes del col·legi María Moliner en el marc d’un projecte artístic desenvolupat conjuntament a totes les etapes educatives amb l’objectiu que els infants i joves coneguin millor el patrimoni artístic i arquitectònic romànic que conserva el país.
CAEE
Del 7 al 27 de juny.
-'BOIX, TESTIMONI DE L'HORROR NAZI'
Primera exposició retrospectiva del fotògraf català Francesc Boix Campo (Barcelona 1920 - París, 1951), que en mostra la vida i la professió. La memòria gràfica d’una vida curta però intensa que informa sense indiferència, amb una Kodak o una Leica. Boix es trobà entre els soldats i la població civil que, després de la desfeta republicana, cercaven refugi a l’altra banda dels Pirineus, fins que fou enrolat en la 28a Companyia de Treballadors Estrangers, on caigué presoner dels alemanys el juny del 1940. Fou l’avantsala del seu camí cap al camp de Mauthausen, on es va convertir en testimoni i documentalista dels horrors nazis.
El centre d’art escaldenc desplega l’obra del fotògraf català.
-'ROSA MUJAL'
Dibuix i literatura, traços i paraules, conformen el nou projecte artisticoliterari que protagonitza Rosa Mujal, acompanyada per Girasol Blanco. Mujal mostra els esbossos d’aquesta producció conjunta que gira al voltant de les relacions entre mares i fills, a través de la pintura i la literatura. Blanco escriu els textos –“dels teus cabells agafo la vida”– que serveixen a Mujal com a punt de partida de les seves creacions pictòriques, que no són, puntualitza la pintora, il·lustracions. El projecte complert, a finals d’any.
AnyósPark
La Massana.
-'JORDI ROLLÁN'
Exposició de pintures de l’artista barceloní Jordi Rollán. S’exposaran a les diferents plantes del centre comercial una dotzena d’obres d’art. La trajectòria pictòrica de Rollán és molt extensa i es distingeix per plasmar l’harmonia mitjançant les formes i els colors, a mig camí entre l’abstracció i la figuració. Aquest any ve marcat per la celebració del seu 50è aniversari com a pintor. Amb només 14 anys, Jordi Rollán va decidir que volia dedicar-se a la pintura i va començar a formar-se a l’Escola d’Arts i Oficis Artístics de la Llotja i al Reial Cercle Artístic de Barcelona. La primera exposició individual que va preparar a la Sala Jaimes de Barcelona va ser dotze anys després d’iniciar els seus estudis d’artista. La temàtica principal de la seva obra és la família i la figura femenina en particular.
Pyrénées
Andorra la Vella. Fins al 31 d’agost.
-'ESCOLA D'ART LAUREDIANA'
El vestíbul del Centre de Congressos de Sant Julià de Lòria acull fins al proper 29 de juny les obres fetes al llarg del curs pels alumnes de l’escola d’art de la parròquia. Els cinquanta alumnes, joves i adults, exposen prop de 150 obres que han creat al llarg d’aquest curs durant els tallers de dibuix, pintura, gravat, model de figura humana i talla de fusta. Les tècniques emprades també són molt diverses, des d’oli, acrílic, aquarel·la, pastel, dibuix a llapis i carbonet, o ceràmica fins a talla en fusta. Els professors que han donat classe aquest curs 2017-2018 són Manuel Méndez, Esther Armengol i Martín Blanco.
Vestíbul del Centre Cultural i de Congressos Lauredià
Horaris: dissabte de 10 a 13 hores. Sant Julià de Lòria.
Fins al 29 de juny.