clàssica

El FeMAP tanca l'edició amb un augment del 21% dels assistents

El director artístic qualifica “d’èxit” l’edició d’enguany del festival de música antiga, que va acollir 6.000 persones

El FeMAP tanca l'edició amb un augment del 21% dels assistentsARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vuitena edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus tanca amb un increment del 21% de públic a les actuacions, arribant a les 6.000 persones als 52 concerts del cicle, segons l’organització. El director artístic del festival, Josep Maria Dutrén, es mostra “satisfet i content” per les dades i les qualifica “d’èxit”. En el cas del concert al llac d’Engolasters, ha estat el que més afluència d’assistents ha tingut des que es realitza fa tres anys a aquest indret, segons el director.

Pel que fa a plantejar un augment del nombre d’actuacions al país, des de l’organització es descarta rotundament de cara a les pròximes edicions, a banda de les que es realitzen a la Casa Areny-Plandolit, al llac escaldenc i a una altra ubicació escollida pel departament de Cultura. “La xifra de tres és en la qual nosaltres estem còmodes i el Govern també”, assegura el director artístic del festival. Dutrén addueix a la “gran oferta d’activitats” al Principat a l’estiu la realització de tres únics concerts del festival al país. “No volem que es contraprogramin”, afegeix. “Els concerts a Ordino i Engolasters funcionen molt bé. No volem abastar-ne més ara per ara”, assegura el director artístic.

Canvi d’hora a Engolasters

D’una altra banda, Dutrén posa com a repte per a la pròxima edició la programació de l’actuació al llac d’Engolasters, ja que aquest any les condicions climatològiques van obligar a ajornar l’actuació del Pyraneus Ensemble una hora. “Normalment el posem sobre les sis de la tarda, per evitar les pluges vespertines, però aquesta vegada ens vam haver d’enfrontar al sol espatarrant”, relata el director artístic del festival. Sota aquestes condicions climatològiques, els instruments antics no poden estar. “No és un tema fàcil, no es tracta de buscar una alternativa de lloc. Si l’alternativa és marxar d’Engolasters tenim clar que no, perquè el lloc és emblemàtic. Ara, sí que reflexionarem sobre el tema de les hores, això ho tenim clar”, sentencia el director artístic. Aquest descarta, així mateix, cobrir l’escenari “per no perdre el paisatge del fons”, assegura en aquest sentit Josep Maria Dutrén.

Participació andorrana

Respecte a la participació d’agrupacions i músics andorrans als tres concerts que realitza el Festival de música antiga al país, el director artístic descarta la seva participació. “Algun cop ja ha participat l’ONCA o el Cor dels Petits Cantors, però no al país, ja que si no podria ser una mica repetitiu”, explica Josep Maria Dutrén. No obstant això, en edicions anteriors, músics andorrans han estat protagonistes d’algunes de les cites al Principat, com és el cas del violinista escaldenc, Josep Martínez Reinoso, que altres anys ha estat l’encarregat d’interpretar Les Quatre Estacions.

tracking