reportatge

Un barber andorrà a Verona

Dissabte arrenca al Claror lauredià la quarta temporada que organitza l’associació Andorra Lírica. ‘El barber de Sevilla’, una coproducció amb la italiana Villa Incanto que després es traslladarà al Castelvecchio de Verona. Amb opcions que hi hagi més dates.

Un barber andorrà a Verona

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Aquesta setmana començarà a reunir-se a Sant Julià de Lòria l’elenc de l’òpera de Gioachino Rossini per realitzar els assajos conjunts. I dissabte i diumenge pujaran a l’escenari amb el primer muntatge d’aquest cicle que sembla consolidar-se amb esforç i que durà al mateix auditori Hänsel i Gretel al febrer i La filla del regiment al maig. Un repartiment molt italià, a banda de les veus de l’andorrana Jonaina Salvador i de l’espanyol Jorge Tello, que donarà vida al protagonista. Pujaran a l’escenari coneixent ja aquesta primera cita confirmada d’una esperada continuïtat de la coproducció italoandorrana: el 10 de novembre actuaran a l’escenari veronès.

Salvador, alma mater d’Andorra Lírica, es mostra animada amb aquesta confirmació d’una primera data que confia que anirà seguida d’altres, com a fruit visible en la col·laboració amb Villa Incanto. Que no és la primera: ja havien estat socis en el muntatge de L’elisir d’amore que es va produir per tancar la passada temporada. “Però en aquell cas era de més difícil exportació, mentre que El barber de Sevilla és de format més reduït i, per tant, té més opcions de ser contractat”, considera Salvador. Encara que a Itàlia ja es va presentar en un parell d’ocasions –sense la presència de la cantant andorrana–: al festival d’estiu que Recanati dedica al tenor Beniamino Gigli i a la temporada hivernal que Villa Incanto organitza a la ciutat. “Però si aconseguim rodar més, serà fantàstic.”

No és la primera producció que Andorra Lírica aconsegueix col·locar frontera enfora, ni que sigui fent passos tímids: Tutto Mozart es va representar al Palau de la Música de València i a l’Auditori d’Alacant. Va ser gràcies a la participació del director d’orquestra Daniel Abad. Tot i que amb l’espectacle lleugerament reformulat: si en la representació a Andorra –l’octubre de l’any passat– havia tingut més pes la part vocal, a les fetes en terres llevantines la part orquestral va créixer fins a convertir-se en una orquestra de 25 músics i la veu va quedar reduïda a la presència de Salvador. A la capital alacantina al passi per a adults de la nit se’n va afegir un altre de tarda, en el marc d’un projecte social i educatiu, que va aplegar prop de 3.000 nens.

I un bon grapat d’infants, de moment una quarantena, serà el que pugi a l’escenari del Claror amb Hänsel i Gretel: cantaires del cor de l’Institut espanyol, de l’IM de la capital, Petits Cantaires Lauredians i Cor de Puigcerdà.

tracking