Llibres

'El tresor de les valls', o com explicar el patrimoni als nens

El conte, obra d’Assumpta Mercader, està publicat pel ministeri de Cultura

'El tresor de les valls', o com explicar el patrimoni als nens

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Assumpta Mercader, especialista en contacontes i en les llegendes d’Andorra, i la il·lustradora Carme Invernón, signen El tresor de les valls, un conte que publica el ministeri de Cultura amb el propòsit de difondre el patrimoni cultural del país entre els infants. Del volum, amb edició encomanada a Editorial a Andorra, s’ha fet una tirada d’un miler d’exemplars, que es distribuiran gratuïtament als centres escolars. També estarà a les biblioteques i es posarà a la venda als museus.

El tresor de les valls es va presentar ahir a la tarda a l’església de Santa Coloma, en el marc de les activitats programades amb motiu de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural.

El conte va adreçat a un públic infantil, de set a deu anys, amb l’objectiu de convertir-se en un recurs pedagògic que ajudi els infants a conèixer el patrimoni cultural andorrà i així aprendre a respectar-lo, defensar-lo i conservar-lo, apunten des del Govern. Té mig centenar de pàgines, amb dues parts: la primera, el relat, mentre que la segona amplia la informació de cinc béns patrimonials. L’objectiu és donar materials perquè els alumnes treballin en classe a partir d’aquestes propostes.

La part pedagògica es pot abordar des de diverses òptiques, ja que tant l’argument com les il·lustracions contenen referències a patrimoni immaterial, com són les falles, però també als orris, a la mateixa església de Santa Coloma, als pariatges o a la vall del Madriu. La intenció és que també sigui útil des del punt de vista lingüístic. I, a banda, incorpora elements referents a la fauna i flora del país.

tracking