Reportatge

Talent local a l'OBC

Copet a l’esquena a la formació musical al país: tres dels joves intèrprets de casa tenen opcions de tocar amb l’OBC.

Talent local a l'OBC

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Era un llarg centenar d’aspirants i el jove violoncel·lista Daniel Claret va aconseguir la primera plaça en les proves de selecció per entrar a formar part de la borsa de treball de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, l’OBC. Amb ell, dos intèrprets més de casa, Jordi Claret i Carolina Bartumeu, tots tres sortits de l’Institut de Música d’Andorra la Vella i que després han desfilat per la Jonca i l’ONCA, han entrat a la llista d’escollits, als quals la formació recorre en cas de necessitar ampliar la seva plantilla habituals per a determinades produccions.

Els tres andorrans han aconseguit integrar-se en aquesta llista després de passar una sèrie de proves, en què van competir més d’un centenar d’intèrprets. El primer pas va deixar una selecció de seixanta músics d’entre el total d’aspirants. Després es va celebrar una prova cega, és a dir, tocar una peça darrere d’una cortina, una eliminatòria que només van superar 24 dels participants. Finalment, van passar a tocar davant d’un tribunal. Els andorrans van aconseguir la primera, la quarta i l’onzena plaça de les catorze que van passar el tall.

El director artístic de l’ONCA, Gerard Claret, es va congratular d’aquest pas dels joves músics, que veu com un reconeixement a la “tasca de l’IM, important per a la iniciació musical” dels joves talents del país, així com la part que li toca també a l’orquestra nacional en la preparació d’un planter que s’està professionalitzant.

tracking