Teatre

Amb 'Bajazet', la Comédie-Française torna al Claror

La veterana companyia aprofitarà l’estada al país per reunir-se amb alumnes del Lycée

Amb 'Bajazet', la Comédie-Française torna al ClarorANA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Més de 340 anys després de la seva estrena, Bajazet, una de les tragèdies més famoses del dramaturg Jean Racine, es podrà escoltar a Andorra de la mà d’un dels grups de la Comédie-Française. L’espectacle tindrà lloc a l’auditori Claror el 12 de març a les nou de la nit. Organitzat per l'ambaixada francesa, compta amb suport de la representació del Copríncep francès i el comú de Sant Julià de Lòria.

Bajazet és l’única tragèdia contemporània que va escriure Racine. Escrita en versos alexandrins, parla sobre lluites de poder i històries d’amor que acabaven malament a la Bizanci del segle XVII. L’encarregat de la posada en escena i de dirigir els set actors que pujaran a l’escenari ha estat Eric Ruf, l’actual director de la Comédie-Française.

Una part de la Comédie-Française ja va visitar el Principat el febrer del 2016, quan va interpretar, també al Claror, George Dandin i La Jalousie du Barbouillé, totes dues de Molière. La companyia de teatre és de les més antigues del món. Fundada el 1680, compta amb 600 actors que representen de manera simultània vuit obres arreu del món. Abans de la representació, els actors també visitaran els alumnes del Lycée Comte de Foix per donar a conèixer als alumnes com és treballar al teatre.

El conseller de Cultura lauredià, Josep Roig, va agrair que l’ambaixada col·labori amb el comú per “continuar apostant per una programació de qualitat”. Una col·laboració en què també hi és present la representació del Copríncep francès a Andorra, que enguany subvenciona Bajazet, a la parròquia laurediana, i un espectacle a Escaldes.

tracking