Projectes

La residència per a artistes als Tallers de la Massana, operativa al setembre

L’espai que gestiona Cultura serà el germen de la xarxa Faber amb la qual funciona a Olot

La residència per a artistes als Tallers de la Massana, operativa al setembre

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Se li gira feina al ministeri de Cultura per anar sumant a la llista de l’haver abans que arribi formalment la campanya electoral: si al matí la ministra Olga Gelabert era a la presentació de la candidatura dels elements del Coprincipat a la Unesco, a la tarda el departament de premsa enviava un comunicat per anunciar la posada en marxa –això sí, al setembre: encara queda mig any– del nou equipament, que formarà part de la xarxa Faber amb residències d’aquest tipus als territoris de parla catalana. L’andorrana, juntament amb la que funciona a Olot, en seran el germen.

La residència permetrà acollir creadors i professionals de diversos àmbits (escriptors, traductors, artistes de disciplines diferents, estudiosos, científics, musicòlegs...) que vulguin dur a terme una estada per desenvolupar un projecte. Segons Cultura, s’afavoriran els intercanvis amb els creadors, els estudiants i els col·lectius del país que puguin estar interessats en l’activitat o l’àrea de treball que desenvolupi el resident per tal d’establir el màxim de sinergies possible.

El segon objectiu del projecte és “passar a formar part d’un marc de desenvolupament de diplomàcia cultural”. Per aconseguir-ho, apunten des del ministeri, treballen per establir col·laboracions amb residències internacionals que acullin els creadors del país. El ministeri atorgarà dues beques anuals per als artistes, escriptors o investigadors andorrans.

Cultura preveu fer les primeres convocatòries la segona quinzena de setembre i seran obertes a professionals de tot el món. Inicialment, les convocatòries seran individuals o en parella, sempre que es pugui compartir el pis de 60 metres quadrats destinat. La temporalitat de les estades seran variables, i en funció del projecte, inicialment, tindran una durada d’entre quinze dies i dos mesos com a màxim.

Hi haurà un comitè encarregat de seleccionar les candidatures escollides que estarà format per representants de l’Institut Ramon Llull i del ministeri de Cultura. Les convocatòries les realitzarà l’Institut Ramon Llull a través de les xarxes socials i les seves llistes de publitramesa.

tracking