Reportatge

Els 600 de Metayer

És una xifra aproximada, però Catherine Metayer calcula que durant aquestes quasi tres dècades que porta al capdavant dels Petits Cantors hi han degut desfilar uns 600 cantaires. Al setembre vol reunir el màxim d’ells en un concert que, de moment, està embastant.

Els 600 de Metayer

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Metayer ja porta un temps avisant que li arriba la jubilació, moment de fer dues coses: una repassada a la seva trajectòria i la preparació de qui l’hagi de succeir. En aquesta segona part treballa sense revelar gaire els seus pensaments. “L’únic que vull assegurar és que tingui continuïtat”, diu, i afegeix que tampoc no es retirarà de cop sinó que seguirà acompanyant la formació durant un temps encara que la deixi en altres mans. Pel que fa a la primera part, la de fer balanç i exhibir el seu llegat, una de les maneres serà el macroconcert que prepara per a la nova temporada. Amb data i lloc ja triats, el 21 de setembre al Prat del Roure. L’objectiu, aplegar el màxim possible de cantaires que han treballat sota la seva batuta i mostrar quines trajectòries més diverses han pogut resseguir.

Encara que tot el projecte encara s’ha d’embastar, Metayer convidarà no només aquells cantaires que han seguit en el món més clàssic, de Marc Canturri a David Costa –“que està fent òpera per Itàlia”, explica– o Maria Solé, que prossegueix una formació a París. També hi seran d’altres que han continuat camí en la música però cap a d’altres estils. Entre ells, Céline Montel, immersa en l’intent per tirar endavant una carrera en el pop i ubicada a París; o Louis Vandekerckhove, que també va sortir a provar fortuna, en el seu cas rumb als Estats Units. O fins i tot aquells que han continuat fent música a casa, com és el cas de Santi Casas, present en bandes com Mordigans i Punkers Love 80’s.

Probablement sigui impossible reunir els 600, però en tot cas sí que intentarà que hi hagi una bona mostra d’aquesta xifra que, diu, “pot semblar no gaire elevada, però hem de tenir en compte que bona part d’ells es passen molts anys, fins a deu en alguns cas” formant part de l’agrupació coral.

Serà una de les cites de la propera temporada, que també té tancada la data –el 28 de setembre a l’església de Sant Esteve d’Andorra la Vella– per al concert d’una coral masculina, de Tarbes, que posarà a cantar mig centenar de veus.

Gira d’estiu a Nova York

De moment, però, el que hi ha més immediat al calendari és la gira d’estiu, que enguany tindrà Nova York com a escenari, entre el 15 i el 23 de juliol. El cor, que es desplaçarà amb 41 cantaires, té previst actuar a les Nacions Unides, així com a les dues catedrals de la ciutat dels gratacels. Interpretaran un repertori centrat en les composicions d’Ola Gjeilo, autor contemporani d’origen noruec però establert als Estats Units. “Vaig tenir l’oportunitat d’escoltar la seva música i em va agradar tant que vaig decidir portar-la aquí, perquè val la pena i perquè crec que també tenim l’obligació de fer escoltar altres músiques.”

De moment, les obres de Gjeilo es van interpretar al concert que els Petits Cantors van oferir dijous a Sant Esteve d’Andorra la Vella. Un esdeveniment que va comptar amb la presència de representants del centre educatiu suís Institut auf dem Rosenberg, institució que va demanar fer un intercanvi cultural amb el cor i que s’ha sumat com a donant per a la gira d’estiu.

tracking