Exposicions

Les Bíblies atresorades per Roquet es mostren a Madrid

La col·lecció, amb un total de 1.600 volums, s’exhibeix a l’espai CaixaForum

Les Bíblies atresorades per Roquet es mostren a Madrid

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

CaixaForum Madrid exposa La Bíblia. Un viatge per les llengües del món, una mostra organitzada per “la Caixa” amb la col·laboració del Govern i l’arxiprestat d’Andorra que reuneix els 1.600 volums que componen aquesta col·lecció d’exemplars de la Bíblia, en més de 1.900 llengües diferents. Recull l'extensa col·lecció de Pere Roquet, que des del 1995 atresora exemplars de l’Antic i el Nou Testament procedents dels cinc continents. Més enllà del seu significat religiós, la col·lecció permet valorar la diversitat lingüística mundial. Es podrà veure fins al setembre.

Amb més de 6.000 milions d’exemplars publicats, segons algunes estimacions, la Bíblia és el llibre més editat de la història, com també l’obra més traduïda. Actualment és possible llegir-la totalment o parcialment en 3.350 llengües. El recorregut arrenca amb l’exhibició de la Bíblia que va iniciar la col·lecció el 1995. A continuació, s’exposen algunes Bíblies que ens fan viatjar al passat, a les llengües originàries: l’hebreu i el grec. Així, per exemple, es mostra un exemplar de l’anomenada Septuaginta o Bíblia dels Setanta. Es tracta de la traducció al grec que va ser utilitzada més tard pels primers cristians. D’aquesta procedeixen gairebé totes les citacions de l’Antic Testament presents al Nou Testament, escrit íntegrament en grec.

La mostra va ser inaugurada ahir en un acte que va comptar amb la presència del col·leccionista, l’arquebisbe d’Urgell i Copríncep, Joan-Enric Vives; el director general de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Jaume Giró, i la ministra de Cultura, Sílvia Riva.

tracking