Estructura

Sans completa la tríada de directors de Cultura, amb Llovera i Planelles

Desapareix la Direcció General i la figura del coordinador de Patrimoni, amb Alfons Codina reincorporat a la Biblioteca d’Encamp

Sans completa la tríada de directors de Cultura, amb Llovera i Planelles

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Finalment no ha calgut esperar a la setmana vinent, com apuntava la ministra Sílvia Riva dimarts durant la presentació de l’exposició de Samuel Salcedo i ahir el consell de ministres va aprovar els nomenaments dels tres directors dels departaments. Joan Sans es posarà al capdavant del de Política Lingüística i, com havia avançat el Diari, Xavier Llovera assumirà Patrimoni Cultural, mentre que Montserrat Planelles deixarà de ser una mena de superdirectora de les tres àrees per concentrar-se exclusivament en Promoció Cultural, atès que la reestructuració del ministeri va excloure la Direcció General.

Amb aquesta reestructuració, que ja havia estat validada el passat 26 de juny, tot i que sense els noms dels titulars, Llovera tindrà sota la seva responsabilitat les àrees de Béns Immobles, Béns Mobles, a banda de la Biblioteca Nacional i la d’Arxius i Gestió de Documents. Un àmbit, aquest últim, on queda per designar el responsable, atès que la cap d’àrea, Susanna Vela, és ara consellera general.

Pel que fa al departament que queda sota la gestió de Planelles, s'inclou la Unitat d’Acció Cultural, la de Lectura Pública i Biblioteques, Administració i Gestió Pressupostària i les fundacions: ONCA, ENA i Museand (és a dir, la que gestiona el Thyssen). També engloba Museus i Monuments. En aquest cas, segons algunes fonts, també aquí podria haver-hi una petita reestructuració en les funcions, perquè podria ser que aquest departament s’encarregués exclusivament de la dinamització dels equipaments mentre que aspectes lligats a la conservació, fins i tot la renovació de discursos, caiguessin sota l’ala de l’àrea de Patrimoni. El seu responsable és també la persona que més sona com a més probable per liderar el projecte de concepció d’un museu nacional, una iniciativa que va ser marcada pel mateix cap de Govern com a prioritari en aquesta legislatura per al ministeri.

Finalment, Sans substitueix Sergi Valdés al capdavant de Política Lingüística, que inclou les àrees de Política Lingüística i de Llengua Catalana.

En aquesta reestructuració del ministeri de Cultura desapareix també la figura del coordinador de Patrimoni, unes funcions que havia assumit el 2017 i després de la dimissió de Ricard de Deus Alfons Codina, que actualment s’hauria reincorporat ja novament a les seves funcions anteriors, com a director de la biblioteca d’Encamp.

Sans completa la tríada de directors de Cultura, amb Llovera i Planelles

Sans completa la tríada de directors de Cultura, amb Llovera i Planelles

tracking