espectacles

Phileas Fogg ballant i Notre-Dame

Gautier Capuçon, un dels grans violoncel·listes del moment, tancarà la Saison Culturelle amb un concert per recaptar fons per a la catedral

Phileas Fogg ballant i Notre-Dame

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Comencem pel final, perquè la Saison Culturelle es reserva enguany la cirereta per a les postres, com correspon: estarà personificada en Gautier Capuçon, un dels violoncel·listes de més renom del moment, qui oferirà un concert, el 12 de maig a l’Auditori Nacional, per recaptar fons destinats a la reconstrucció de Notre-Dame de París. Serà el punt final a una Saison Culturelle que l’ambaixadora, Jocelyne Caballero, va definir com a “ambiciosa, innovadora” i construïda amb la intenció de fer créixer el públic; sobretot per la banda jove. Entre les novetats de l’edició, el desembarcament del gènere musical, amb Le tour du monde en 80 jours (el 18 de gener, al Claror lauredià).

Atreure el públic jove segueix sent, com en temporades precedents, una de les ambicions de la programació que orquestra l’ambaixada de França. En aquest cas amb un repte: aplegar uns 450 joves –expectativa expressada per Caballero– al Pas de la Casa per a la Fête du Numérique, organitzada per al 9 i 10 de novembre. Amb activitats que barregen part lúdica i educativa i una idea de fons pel que fa a la tria de l’emplaçament: aportar més visibilitat al Pas, no sols al país sinó també de cara als veïns. I jovent, ciència i humor es barregen de nou en Science Comedy Show (19 de febrer al Comunal).

Novament, espai destacat per al món del còmic, amb un dels autors i personatges més destacats del gènere: Astèrix. Serà un dels protagonistes del saló La Massana Còmic, que celebrarà els seixanta anys que fa que els irreductibles gals s’enfronten als romans. Un aniversari que arriba amb novetat: l’àlbum La fille de Vercingétorix, amb data prevista de publicació per a l’octubre. No està previst que Uderzo es desplaci fins a la Closeta massanenca –els seus més de noranta anys no li permeten ja gaire mobilitat–, però previsiblement sí un dels autors de la nova aventura, creada sota la supervisió del molt veterà il·lustrador.

En el terreny dels espectacles, a la versió musical del clàssic de Verne s’afegeixen altres propostes: Car/Men, de Chicos Mambo serà precisament la que obrirà la Saison Culturelle, el 9 d’octubre al Centre de Congressos de la capital. Amb la intenció de repetir l’èxit que aquesta barreja de dansa, teatre i molt humor va obtenir amb Tutu.

Més endavant, el 24 de novembre, un espectable muntat al voltant de dues icones culturals de França: La Fontaine i George Brassens. En l’àmbit teatral, La machine de Turing, el 4 de març, obra premiada amb quatre Molière. I també en el capítol de les col·laboracions, nova proposta al Sax Fest, amb l’Ensemble de Sax de Tolosa, el 7 d’abril.

tracking