Escenaris

Consoladors i guerres homèriques

La 55a Temporada de teatre posarà l’accent mediàtic en Manrique, Farelo i Queco NovellSSant Julià torna a programar la producció anual de La Cia. és Grata

Consoladors i guerres homèriques

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Les xarxes estan revolucionades (quan no?) amb l’últim crit, sembla, en satisfacció sexual femenina: el satisfyer o succionador de clítoris. Doncs un avantpassat de l’aparell pujarà –és una manera de dir-ho– a l’escenari de l’auditori Claror el 24 d’octubre, en l’inici de la Temporada de teatre a Sant Julià. Un vibrador, en la versió més primitiva, amb què un científic pretén curar neurosis i disfuncions sexuals en plena època victoriana és el punt de partida de L’habitació del costat (The vibrator play), una obra en què Julio Manrique, en aquest cas com a director, vol posar sobre la palestra temes tan diversos, i a l’hora relacionats, com la repressió sexual o la maternitat.

Serà la segona proposta de la 55a edició de la Temporada que organitzen conjuntament el comú lauredià i el d’Andorra la Vella. La companyia francesa Chicos Mambo haurà donat el tret de sortida, dimecres vinent, al Centre de Congressos, amb Car/Men: una visió iconoclasta i divertida de l’òpera de Bizet, amb una companyia que ja va arrasar amb Tutu.

El cartell d’enguany proposa sis espectacles, tres a cada parròquia, amb pesos pesants de l’escena catalana: Manrique com a director –i cares conegudes, de Carlota Olzina a Queco Novell– en l’obra ja esmentada i Eduard Farelo, que el 14 de novembre protagonitzarà al Comunal Una Ilíada, monòleg basat en el poema homèric. Al costat dels noms mediàtics, el comú lauredià segueix incorporant al cartell feina feta a casa: els incombustibles Els Pastorets, que enguany han vist multiplicar-se els interessats a participar-hi –hi haurà un centenar d’actors, dirigits per Juanma Casero i Irina Robles, a banda del personal tècnic–, i la proposta anual de La Cia. és Grata: Nues. Segueixen en la tessitura on se senten còmodes, la de la comèdia, i als noms habituals de la companyia –Isa Rivero, Elisenda Palomares i Rosa Porqueres– s’afegeix en aquesta ocasió Joan Sans. Completa el cartell de la capital una altra companyia que ja ha gaudit de l’èxit a l’escenari del Comunal: Yllana, que torna amb Pagagnini 2.

Pel que fa al cost, la capital hi ha destinat 20.000 euros i Sant Julià, 40.000 (15.000 l’espectacle contractat, 5.000 de subvenció i 20.0000 a produir Els Pastorets).

I PER FI SEMBLA QUALLAR LA INTENCIÓ DE "NO SOLAPAR-SE"

“Potser hem arribat a la maduresa necessària per no fer quatre coses la mateixa setmana.” La cònsol major de la capital, Conxita Marsol, i el conseller de Cultura lauredià, Josep Lluís Donsión, van acabar la roda de premsa de presentació del cartell teatral entonant un cant de bones intencions, de la intenció de “no solapar-se” a la més ambiciosa de fins i tot arribar a oferir una programació conjunta, dels set comuns i Govern. Amb tot, una intenció o idea llunyana, pel que hi va afegir la cònsol: “No se n’ha parlat però ho he pensat moltes vegades. Es destinen molts diners al país i si arribéssim tots a un acord, comuns i Govern, podríem fer temporades molt importants.” Això sí, va puntualitzar, “sense renunciar a la nostra”, amb referència a la Temporada de música i dansa. Li va expressar la idea “per sobre” a la ministra de Cultura, Sílvia Riva, “per oferir una programació com a atractiu turístic”.

tracking