esdeveniments
El Canòlich es posa eurovisiu
El festival de música cristiana ‘fitxa’ Miki Núñez, que va representar Televisió Espanyola l’edició passada del certamen
Ha estat de retruc, de casualitat, però el Canòlich Music Festival comptarà en la setena edició, que se celebrarà els propers dies 22 i 23, amb la presència de l’eurovisiu Miki Núñez, el cantant que va representar Televisió Espanyola a Tel-Aviv, amb La venda. Miki Núñez, rostre popular entre els televidents que segueixen els realities musicals perquè va passar per Operación Triunfo, s’ha incorporat al cartell del festival de música cristiana arran de la seva amistat amb Cesc, vocalista del grup guanyador de la primera edició del Dona’t a conèixer, el concurs de joves promeses que inclou el festival. Va passar després pel programa Factor X de Telecinco i ara arrenca carrera en solitari. L’exeurovisiu presentarà al país el seu primer treball discogràfic, Amuza, que significa diversió en esperanto.
El festival, que se celebra ja per setè any consecutiu, aplega les activitats enguany sota l’epígraf Atreveix-te, sigues tu mateix, i arriba “més introspectiu”, segons Pep Chisvert, principal impulsor i organitzador de l’esdeveniment. En aquesta edició, als rostres mediàtics de Miki Núñez i Cesc s’afegeixen, en l’apartat musical, les actuacions de Vocal Groove, DJ Nira i DJ Garden, amb un programa per al matí de divendres 22, que acaba a les 16.00 hores en horari lectiu de les escoles, i un programa per dissabte 23, que inclou durant tot el dia jocs, tallers musicals i de reflexió; una eucaristia animada per Vocal Groove i els concerts al Centre esportiu.
Els tallers, va explicar Chisvert, qui va presentar l’esdeveniment acompanyat per la consellera de l’àrea Social laurediana, Paqui Barbero, se centraran en la influència de les xarxes socials sobre la vida dels joves en particular i de la societat en general. Així, els participants podran posar-se a prova a l’escape town, una activitat que els farà reflexionar sobre l’ús i l’abús de les xarxes socials a través d’un recorregut que els portarà a visitar diferents espais de la parròquia. “L’objectiu és treballar tot el tema de l’autenticitat i convidar els altres a fer un ús correcte de les xarxes socials”, va especificar Chisvert.
El festival no disposarà aquesta vegada de la carpa on habitualment se celebraven les activitats i els concerts i, per aquest motiu, el comú donarà “ple suport” a l’esdeveniment, va assegurar Barbero, amb la cessió d’espais com el Centre Cultural i de Congressos Lauredià i el Centre esportiu de la parròquia.
Reinventat
El festival, hi va afegir Chisvert, s’ha reinventat per a aquesta edició, ja que s’ha decidit dividir els grups de joves en dos dies. Divendres, la jornada estarà adreçada als alumnes del primer cicle de secundària (1r i 2n d’ESO de les tres escoles confessionals del país i de La Salle de la Seu d’Urgell) i dissabte s’obre a tots els participants a partir de 3r d’ESO, sempre en horari escolar. Aquesta modificació ha estat el producte final d’un treball conjunt engegat pel consell de joves del Canòlich Music, un espai de participació dels mateixos joves que han fet les propostes i han dissenyat el programa d’aquesta nova edició.
El festival va néixer de la iniciativa d’un grup de joves monitors vinculats a la delegació d’ensenyament i de joventut del bisbat i va trobar a la parròquia laurediana el lloc on assentar-se, amb la col·laboració d’empreses i particulars. L’edició d’enguany, coordinada pel mossèn de la parròquia, continua comptant amb la col·laboració d’un nodrit grup de voluntaris per gestionar l’organització dels espais, els àpats i els tallers. Pel festival desfilen centenars d’alumnes vinguts de centres escolars espanyols i, en alguna edició, francesos.