La proposta del dia

'Influencers en l'art', al Museu Thyssen

Consulta l'agenda cultural i d'activitats d'Andorra d'avui, amb les exposicions, els actes i els espectacles que es fan al país

'Influencers en l'art', al Museu Thyssen

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

LA PROPOSTA DEL DIA:

-'‘INFLUENCERS EN L'ART’, AL MUSEU THYSSEN

La quarta proposta de l’equipament escaldenc, Influencers en l’art. De Van Goyen al pop art, exhibeix vint-i-set treballs (incloent-hi dues escultures, d’Auguste Rodin i Manuel Hugué) que exploren la manera com algunes obres, alguns artistes, van influenciar coetanis o les generacions que els van seguir. Desfilen novament grans noms de la pintura, de Claude Monet a Antoni Saura, de Ramon Casas a Eliseu Meifrèn, en un recorregut que s’inicia al segle XVII i acaba al segle XXI.

Museu Carmen Thyssen Andorra Escaldes-Engordany. Horaris: de dimarts a dissabte de les 10 a les 19 hores. Diumenge, de 10 a 14 hores.

LLIBRES:

-'AN ISLAND IN THE SKY'

Presentació de l’edició bilingüe anglès-català del llibre An island in the sky, de James Kirkup, amb traducció de Txema Díaz-Torrent.

Antic Hotel Rosaleda (20 h) Encamp.

EXPOSICIONS:

-'JULIO VAQUERO EXPOSA A ARTALROC'

Del llambreig a la penombra, de Julio Vaquero, ocuparà la sala d’exposicions del Govern, ArtalRoc. La mostra, comissariada per Christina de Vreeze, recull una selecció d’obres procedents de diverses fundacions i col·leccionistes privats. En total, un conjunt de 25 obres, entre les quals s’inclouen pintures i escultures de diferents formats i etapes de la trajectòria artística de Vaquero, un recorregut pel seu univers particular i l’evolució del seu llenguatge artístic. Hi seran presents els dibuixos en negre de la primera etapa de l’artista, la sèrie de pintures Museu robat, les escultures-mobles més conegudes i les darreres pintures de flors. El pintor barceloní serà protagonista a la sala finals mes de gener.

-'FOTO I CIÈNCIA, AL MUSEU DEL TABAC'

La fotografia científica no és una especialitat, sinó un conjunt de tècniques fotogràfiques complexes que abracen més de trenta branques, setze de les quals es presenten a la sala temporal del museu de la mà de Luis Monje, biòleg i un dels pocs fotògrafs científics del món que ha dedicat la major part de la vida a estudiar-les, practicar-les i difondre-les; és un dels pioners a Espanya en diverses d’aquestes tècniques.

Museu del Tabac C/ Doctor Palau, 17. Sant Julià de Lòria. Tel.: 741 545. Horaris: de dimarts a divendres, de les 9 a les 18.30 hores. Dissabte, de les 10 a les 20 hores. Diumenge, de les 10 a les 14.30 hores.

-'ESPAI COLUMBA'

L’Espai Columba exhibeix les pintures murals de l’església de Santa Coloma i altres elements característics del romànic andorrà.L’entrada a l’Espai Columba, combinada amb el videomapatge de l’església de Santa Coloma, val 7 euros. L’entrada reduïda costa 3,50 euros, i la visita guiada tindrà un suplement d’1,50 euros per persona. L’equipament compta amb els mateixos descomptes i gratuïtats que la resta de museus nacionals.

Espai Columba Andorra la Vella. Horaris: De dimarts a dissabte, de 10 a 14 h i de 15 a 18 h · Diumenge, de 10 a 14 h · Diumenge a la tarda i dilluns, tancat.

-'ÇA CHAUFFE POUR LA PLANÈTE‘’

L’exposició recull una trentena de dibuixos –seleccionats d’entre els que van aparèixer al llibre homònim publicat per Gallimard– sortits dels llapis d’autors d’arreu –164, de 64 països, integren l’associació Cartooning for Peace– i que suposen un crit d’alerta sobre el dany que l’home infligeix al planeta. La mostra recull aportacions de Tignous, col·laborador de Charlie Hebdo assassinat en l’atemptat. D’ell és el pandaque barra el pas valentament a les trituradores d’arbres que desforesten el seu hàbitat, referència a la icònica imatge a la plaça de Tiananmen.

MW Museu de l’Electricitat Encamp. Fins al 31 de desembre.

-'LA CASA ROSSELL. UNA MIRADA DE INTERIOR'

Documentada des del segle XV, la Casa Rossell d’Ordino és una de les més importants d’Andorra, ja sigui des del punt de vista econòmic com des del polític. Al marge de ser una de les grans propietàries del país, la família Rossell compta amb personatges públics importants, entre els quals destaca Antoni Fiter i Rossell (1706-1748), redactor del Manual Digest. Morts els últims descendents sense hereus, l’ingent patrimoni va passar a mans de l’Estat el 1995. Amb les terres i edificis, el llegat inclou un nombre considerable d’objectes, de diverses tipologies i datats del segle XVII al segle XX i de gran valor cultural, que són el testimoni de la riquesa i de la importància de la família. La mostra se centra en diversos àmbits de la vida de la família Rossell representats simbòlicament pels objectes i organitzats per escenografies temàtiques (la riquesa i les propietats, la vida domèstica, la vida social i cultural, etcètera).

Era del Raser. Baixos del Museu Postal

Ordino. Fins al desembre.

tracking