Televisió

Un babau a la granja

Clarkson's Farm va més enllà del caprici d’un ric anglès, amb tot el que això suposa, i és una producció de docurealitat brillant que paga la pena veure

Jeremy Clarkson, en una imatge promocional de la sèrie.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pot ser que veure un ric anglès, de fet, molt anglès i molt ric, fent el babau a una granja no sigui la millor entradeta per atreure el públic a mirar un programa de docurealitat, però és que realment és un programa brillant, en què el magnetisme i capacitat de comunicació d’aquest babau, la mega estrella de la televisió no ja anglesa sinó mundial, Jeremy Clarkson, sigui una de les millors opcions que ofereix el catàleg d’Amazon Primer Videos.

Per a qui no el conegui, Clarkson fou l’estrella del programa Top Gear durant més de dos dècades. Un programa de cotxes que era molt més que això i que junt a Richard Hammond i James May va arribar a cada racó del planeta. Després de trencar amb la BBC per una poc aclarida baralla amb els productors, Clarkson, Hammond i Mai van fitxar per Amazon per a fer Grand Tour, un programa que no era més que una continuació de Top Gear però sense l’aura inicial, el que l’ha fet perdre força tot i la gran primera temporada. D’aquesta relació surt ara el programa de docurealitat, on la pandèmia es creua en mig de la gravació i d’on neix un producte televisiu de primer ordre.

La trama comença quan la persona que duia la granja de Clarkson es jubila. Temporalment, el comunicador es fa càrrec de la granja i el que a primera vista hauria de ser un Top Gear rural, passa a convertir-se en viatge pels problemes que arrossega el sector primari, com ara els baixos preus, la imprevisibilitat, el canvi de rumb després de les tempestes. I és aquí on és desenvolupa tota la màgia i on la capacitat de comunicació i el magnetisme de Clarkson fan brillar uns personatges secundaris de primeríssim ordre. Destaca a més, que en aquest context el ric i famós no en sap res, de la granja, i això l’ubica en un paper que arriba a moments hilarants. L’èxit és tal, que ja hi ha segona temporada.

tracking