Televisió

Fracàs a preu d'or

Un exdirectiu d’HBO revela que la plataforma es va gastar 30 milions de dòlars en el capítol pilot d’una preqüela de ‘Juego de Tronos’ que va acabar cancel·lada.

HBO va considerar que l'èxit de 'Juego de Tronos' no s'hauria repetit amb la fallida preqüela.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

HBO ha confirmat l’estrena de l’spin-off de Juego de Tronos, La casa del dragón, per al 2022. No obstant això, a escassos mesos del llançament, ha sortit a la llum el cost de la gravació de l’episodi pilot de la que, originàriament, havia de ser la primera preqüela de l’exitosa sèrie, i que va acabar cancel·lada. Qui en aquells dies era president de la divisió d’Entreteniment de WarnerMedia, Bob Greenblatt, ha revelat que el primer i únic episodi va costar entorn de 30 milions de dòlars.

Com recull Insider, l’empresari ha declarat a Tinderbox, el llibre que repassa la història d’HBO, que es va unir a la producció quan ja estava en marxa, però que, mesos després, quan en va veure alguns fragments, va tenir una seriosa reunió amb Casey Bloys, màxim mandatari de la plataforma. “Això no funciona i no crec que compleixi amb la promesa de la sèrie original.” Bloys no li va treure la raó, la qual cosa “va ser un alleujament” per a Greenblatt. Per això, la companyia va decidir no seguir endavant amb el projecte. “Hi havia una gran pressió per fer-ho bé i no crec que hagués funcionat”, confessa el directiu.

Aquest spin-off comptava amb Jane Goldman, guionista de X-Men: Primera generación, i la interpretació de Naomi Watts en un dels papers principals. La cadena de pagament mai no va aportar detalls sobre el pilot, però sí que va definir quina seria la seva ambientació: “El descens del món des de l’Edat d’Or dels Herois fins al seu moment més fosc.”

Finalment, Greenblatt i Bloys van apostar per La casa del dragón, una preqüela basada en el llibre Foc i Sang de George R.R. Martin que, en comptes de passar per la prova del pilot, va rebre llum verda per desenvolupar una temporada completa. La trama té lloc 200 anys abans dels fets de Juego de Tronos i relata la història de la Casa Targaryen.

tracking