Televisió

TNT entra a 'Matrix'

El canal proposa començar l’any amb una marató dels tres primers films de la famosa saga de ciència-ficció. La cita serà l’1 de gener a partir de les 15.45 hores.

Keanu Reeves en un moment de 'The Matrix' (1999).

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El canal TNT dona la benvinguda al nou any celebrant el Matrix Day. Aquesta jornada especial proposa un viatge a l’univers digital que ens controla i interconnecta amb l’emissió de les tres primeres pel·lícules de Matrix, la saga de ciència-ficció més revolucionària de les últimes dècades. A partir de les 15.45, podrem acompanyar Neo a la realitat virtual de The Matrix, The Matrix Reloaded i The Matrix Revolutions.

Poques obres recents han aconseguit calar en l’imaginari col·lectiu de la manera que ho ha fet aquest cicle cinematogràfic. No tan sols per les seves innovacions narratives i les impactants escenes d’acció i lluita, sinó per la construcció d’un univers fantàstic que resulta inquietantment plausible. Una realitat virtual en la qual la intel·ligència artificial controla la humanitat i modifica el nostre entorn al seu caprici perquè no sapiguem què és real i què no. La saga creada per les germanes Wachowski és ja avui dia tot un referent de la ciència-ficció.

The Matrix (1999), The Matrix Reloaded (2003) i The Matrix Revolutions (2003) componen la trilogia original que gaudirem el primer dia del 2022 a TNT. Cal recordar que la sèrie s’ha vist completada amb un nou lliurament que s’estrena aquest mes: The Matrix Resurrections.

Els éssers humans són una font d’energia per a intel·ligències artificials que els mantenen en suspensió i connectats a una realitat virtual anomenada Matrix. S’aprofiten d’ells per alimentar el sistema, tot i que existeixen humans que viuen fora de Matrix, com Morfeo (Laurence Fishburne) i que s’organitzen per a alliberar les persones que segueixen connectades. Morfeo creu que un d’aquests individus, el pirata informàtic conegut com a Neo (Keanu Reeves) és l’escollit que guiarà la humanitat a l’alliberament i que farà caure el regnat de les màquines.

tracking