Les millors de l'any (i III)

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

8. The Good Fight. Va començar sent un spin-off (sèrie derivada) de The Good Wife, una gran ficció que semblava difícil de superar. Però The Good Fight, disponible a Movistar+, es va mostrar des del seu primer episodi com una més que digna hereva, i molt més fresca i transgressora que l’original. Temporada rere temporada, i ja en portem cinc, la producció ha sabut reinventar-se, completament enganxada a l’actualitat –en aquest lliurament s’ha parlat de la covid-19, de les conseqüències de l’assalt al Capitoli o de les fake news– i introduint trames tan absurdes i paròdiques que arriben a ser reals. I amb un repartiment que canvia intèrprets amb una facilitat sorprenent, tot i que amb una Christine Baranski cada cop més imprescindible.

9. Small Axe. Des que el britànic Steve McQueen va presentar Small Axe (Movistar+) es va obrir un debat encara inconclús sobre si es tracta d’una sèrie –té cinc capítols i ha estat concebuda per a televisió– o una pel·lícula –la qualitat i durada de cadascun dels episodis és com la de qualsevol llargmetratge d’alt nivell–. Més enllà del debat, el que és clar és que Small Axe és una joia amb la qual McQueen ret homenatge als seus orígens antillans amb cinc històries independents però que conformen un ric i espectacular fresc sobre el racisme i la cultura d’aquesta comunitat a Londres entre els anys seixanta i els vuitanta.

10. La extraordinaria playlist de Zoey. Sense ser estrictament un musical, La extraordinaria playlist de Zoey incorpora a tots els seus episodis números musicals que resulten imprescindibles per poder seguir la trama. I és que la protagonista d’aquesta sèrie original d’HBO, Zoey Clarke (interpretada per Jane Levy), escolta sense voler els desitjos més íntims de les persones que l’envolten a través de cançons que li canten, una situació que només coneix la seva veïna Mo (Alex Newell).

tracking