Televisió

Premis en hores baixes

Els globus d’or arriben a la 79a edició sense públic, ni premsa, ni estrelles de Hollywood. L’organització havia rebut una allau de denúncies per manca d’ètica

La presidenta de l'Associació de la Premsa Estrangera de Hollywood (HFPA), Helen Hoehne.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Sense catifa vermella, ni estrelles de Hollywood, ni públic ni premsa acreditada. Així se celebraran demà els Globus d’Or, que han estat boicotejats per la indústria audiovisual per les acusacions de corrupció i manca de diversitat dels seus responsables, i que no seran retransmesos per televisió. L’Associació de la Premsa Estrangera de Hollywood (HFPA), que organitza els premis, ha detallat que els guanyadors de la 79a edició seran anunciats demà a partir de les sis de la tarda (les 3 de la matinada a Andorra) des de Los Angeles.

Però enguany els Globus d’Or no seran la tradicional i glamurosa festa del cinema i la televisió. Així, l’HFPA ha dit que “no hi haurà públic” en l’esdeveniment, i ha especificat que el selecte grup de membres de l’HFPA i convidats dels seus programes socials que seran a la sala hauran de mostrar un certificat de vacunació completa i una prova PCR. “No hi haurà catifa vermella. No s’acceptaran sol·licituds d’acreditacions de premsa per a aquest esdeveniment”, ha afegit. Per acabar-ho d’adobar, la revista Variety ha avançat que els responsables dels guardons no han aconseguit que cap estrella de Hollywood participi en l’acte.

L’HFPA pretén que aquesta controvertida, extravagant i molt deslluïda edició dels premis se centri en la seva tasca filantròpica, en un intent de rentar la seva malparada imatge. El terratrèmol als Globus d’Or, que sovint van competir en impacte i ressò amb els Oscar, va arribar a principis de 2021 quan es van intensificar les denúncies contra l’HFPA per pràctiques de molt dubtosa ètica entre els seus membres, que, per exemple, s’aprofitaven de viatges i regals de luxe a càrrec dels estudis, les cadenes televisives i les plataformes de streaming.

Era un grup de 87 periodistes, molts jubilats, entre els quals no hi havia cap persona negra. Per esmenar la falta de diversitat, l’organització ha admès alguns nous membres, entre els quals hispans i afroamericans, que tot i així segueixen sent minoria. D’altra banda, les seves noves normes de conducta prohibeixen que els integrants acceptin qualsevol obsequi.

No obstant això, la indústria del cinema i la televisió no ha canviat la seva postura de boicot davant una reforma que va ser anunciada en ple batibull de demandes i dimissions. Les promeses de canvi de l’associació tampoc han convençut la cadena NBC per retransmetre la gala.

tracking