Televisió

L'estranya parella

HBO MAX estrena ‘Minx’, una comèdia sobre l’aparició de la primera revista eròtica femenina. La trama, totalment fictícia, s’inspira en el llançament de ‘Playgirl’ el 1973.

Jake Johnson i Ophelia Lovibond durant una escena de la sèrie 'Minx', ja disponible a HBO Max.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Joyce, una jove feminista que viu a Los Angeles (Califòrnia) durant els efervescents anys setanta, està decidida a llançar una revista que defensi els drets de les dones, però la seva única opció és aliar-se amb Doug, un editor de publicacions eròtiques de baix pressupost, l’únic interès del qual és fer molts diners. D’aquesta estranya combinació de feminisme i pornografia neix la revista fictícia Minx, que dona nom a la sèrie que HBO Max acaba d’estrenar.

La història, que està inspirada en la creació el 1973 de la publicació Playgirl, mostra amb humor el xoc d’aquests dos mons i el de les personalitats antagòniques dels protagonistes, encarnats per Ophelia Livinbond i Jake Johnson. Unes contradiccions que són més que suficients per crear tot tipus de situacions còmiques en les quals el feminisme purità de Joyce es veu constantment reptat per un entorn totalment oposat..

Com ha explicat Johnson recentment en una entrevista, Minx és una història “totalment de ficció” per a la qual la creadora i productora executiva de la sèrie, Ellen Rapoport, es va inspirar en Playgirl. La revista, dirigida al públic femení, va sortir en resposta a publicacions com Playboy, que va arribar a portar als tribunals la nova capçalera per considerar que infringia la seva marca registrada, tot i que posteriorment van arribar a un acord. Playgirl, que va desaparèixer definitivament el 2015, va patir al llarg de la seva història per poder sobreviure i trobar nous editors i noves audiències.

La revista va ser creada per Dougas Lambert, amo d’un club nocturn de Califòrnia que va veure l’oportunitat de crear una publicació amb nus per a consum de dones en ple apogeu d’una nova revolució sexual. En el moment de més èxit, a la fi dels setanta, va arribar a vendre 1,5 milions d’exemplars per número.

Dins del món de ficció, Minx també es fa ressò de diversos esdeveniments de l’època, com l’aparició a Cosmopolitan d’una fotografia de l’actor Burt Reynolds completament nu, que va causar un gran escàndol.

Minx destaca pels diàlegs, la caracterització de l’època i el viu i cuidat vestuari dels personatges, i mostra també alguns dels aspectes foscos de la indústria.

tracking