Televisió

Relat d'una agressió

‘Alba’, la nova sèrie de Netflix creada per Carlos Martín i Ignasi Rubio, presenta
la problemàtica de quan els crims són comesos per persones que coneixes.

La ficció ha estat rodada a VilaJoiosa, Alacant.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Alba és la nova sèrie que ha assolit el top 10 global a Netflix, segons les dades que ofereix la plataforma, durant la seva primera setmana, la producció espanyola s’ha situat com la quarta serie de televisió més vista de parla no anglesa.

Després de l’èxit de Intimidad, que partia de la difusió viral i no consentida de les imatges íntimes de les dues protagonistes, la titent d’alcalde de Bilbao, Malen Zubiri (Itziar Ituño) i una treballadora d’una fàbrica de la mateixa ciutat, Ane (Verónica Echegui), Alba és una història sobre agressions sexuals, patriarcat i la dificultat de les víctimes de denunciar i sotmetre’s a un judici després d’una agressió.

La història prové de la mà d’Atresmedia Televisión i Boomerang TV, que van adquirir els drets per adaptar la sèrie turca d’èxit Fatmagül, que va arribar a la pantalla espanyola fa quatre anys.

En l’espanyola, amb un guió coordinat per Ignasi Rubio i Carlos Martín, l’actriu saragossana, Elena Rivera, és qui dona vida a Alba, la jove que és agredida sexualment per un grup de tres nois en una festa durant les seves vacances al seu poble natal. L’endemà al matí desperta nua i ferida a la platja, però no recorda res del que li va passar la nit anterior ni qui l’ha agredida, tot i que de seguida s’adona que l’han violada. Casualment, els tres agressors –representats per Álvaro Rico, Jason Fernández i Pol Hermos– són amics de l’actual parella de la protagonista, Bruno (l’actor català Eric Masip).

La ficció, rodada a VilaJoiosa (Alacant), va arribar a Atresplayer Premium el 28 de març del 2021 i la producció no ha deixat d’aconseguir un èxit rere l’altre. La història presenta la problemàtica de quan els crims són comesos per persones que coneixes i són properes i exposa una problemàtica social que es repeteix a tot el món. Una sèrie dura que convida a reflexionar.

tracking