Televisió

El misteri Litvinenko

Movistar Plus+ emetrà una minisèrie sobre l’assassinat per enverinament de l’exagent d’intel·ligència rus, el 2006. David Tennant encapçala el repartiment.

David Tennant en el paper d'Alexander Litvinenko.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Movistar Plus+ ha anunciat que pròximament estrenarà Litvinenko, la minisèrie protagonitzada per David Tennant sobre l’assassinat de l’ex­espia rus que dona nom a la sèrie. El novembre del 2006, dos inspectors de la policia metropolitana de Londres són cridats per prendre declaració a un pacient en un hospital. Es tracta d’Alexander Litvinenko, un exagent dels serveis d’intel·ligència russos que afirma haver estat enverinat i que assenyala directament com a culpable el president Putin.

Quan es confirma que el verí utilitzat és poloni-210, la substància més mortal coneguda, la gravetat de la situació es fa evident. Enfront d’un atac químic sense precedents al cor de la capital britànica, la policia s’afanya a segellar llocs potencialment contaminats, mentre que els detectius se submergeixen en una investigació d’assassinat d’alt risc, rastrejant diversos sospitosos de Londres a Moscou.

La sèrie, produïda per ITV i que ha comptat amb el suport de la família de Litvinenko i de persones clau involucrades en el cas, narra la titànica tasca duta a terme pels oficials de la policia metropolitana Clive Timmons i Brent Hyatt. La seva recerca, que també es basava en les declaracions de l’exespia mentre es trobava prostrat al llit de l’hospital, es va centrar a descobrir qui va enverinar Litvinenko, però també en el risc que el verí podia representar per a la ciutadania.

Dirigida per Jim Field Smith i escrita per George Kay (Lupin), la sèrie de quatre episodis també està protagonitzada per Margarita Levieva, Mark Bonnar, Neil Maskell i Barry Sloane. L’estrena de la minisèrie anirà acompanyada a Movistar Plus+ pel documental Litvinenko: el asesinato del espía ruso, que inclou una entrevista amb la vídua, Marina Litvinenko, després que el Tribunal Europeu de Drets Humans dictaminés que va haver-hi participació externa en l’assassinat.

tracking