Televisió

La sèrie de la polèmica

Netflix estrena avui ‘Harry & Meghan’, el documental de sis capítols en què els ducs de Sussex relaten “la veritat completa” de la seva marxa de la Corona britànica.

La parella parla sense embuts de tot el que ha provocat l'abrupte allunyament de la família reial.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

’íntima sèrie documental sobre els ducs de Sussex, Harry & Meghan, s’estrena avui a Netflix per relatar, en boca dels seus protagonistes, “la veritat completa” de l’escarni al qual es va veure sotmesa la parella per part de la premsa i de la família reial britànica. Així ho assegura el mateix príncep Harry en el tràiler de la producció. “Ningú sap la veritat completa. Nosaltres sí que sabem la veritat completa”, apunta mirant a càmera. La polèmica està servida.

La sèrie s’ha dividit en dos volums amb un total de sis episodis, tres dels quals estaran disponibles avui i els altres tres dijous de la setmana vinent, 15 de desembre. “En aquesta sèrie documental, d’una exhaustivitat sense precedents, els ducs de Sussex relaten la seva versió de la coneguda història d’amor”, apunta Netflix sobre un projecte que analitza els inicis clandestins de la relació i els problemes que els van fer sentir-se obligats a abandonar la Corona.

“Estava aterrit, no volia que la història es repetís”, apunta el príncep, mentre es projecten en pantalla imatges de la seva mare, Diana de Gal·les, morta el 1997 en un accident de trànsit a París, mentre fugia dels fotògrafs que l’assetjaven dia i nit.

De la seva banda, l’actriu Meghan Markle afirma que “em vaig adonar que mai em protegirien”. La sèrie compta amb els testimonis de familiars i amics, “molts dels quals mai havien parlat públicament d’ells”, i d’historiadors que comenten l’estat actual de la Commonwealth i la relació de la família reial britànica amb la premsa. Així mateix, també recull contundents declaracions que parlen “del classisme i el racisme” al qual es va veure sotmesa l’actriu estatunidenca.

Dirigida per Liz Garbus, nominada dues vegades a l’Oscar i guanyadora de dos premis Emmy, la sèrie ha estat produïda per Story Syndicate, en associació amb Diamond Docs. També hi participa Archewell Productions, la productora que Harry i Meghan van fundar després de mudar-se als Estats Units l’any 2020, moment en què van decidir desvincular-se totalment de la la família reial britànica i de les seves obligacions institucionals.

tracking