Televisió

Patriarcat en crisi

Netflix estrena el dia 30 ‘Machos alfa’, la nova sèrie dels germans Caballero en què quatre amics en la quarentena s’enfronten “a la nova era de la masculinitat”.

Els protagonistes de 'Machos alfa'.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Netflix estrenarà el divendres 30 de desembre Machos alfa, la nova sèrie de Laura i Alberto Caballero. La ficció segueix els passos de quatre amics de mitjana edat mentre es relata la seva dificultat per acceptar la “nova era de la masculinitat”, situant en el centre de la trama el debat sobre el feminisme, la fi del patriarcat i la masculinitat tòxica.

“No cal afrontar el feminisme com un tema delicat ni abordar-lo amb por”, assegura Laura Caballero en una entrevista concedida a Europa Press, en la qual explica que la idea d’aquesta sèrie “sorgeix del que està passant a la societat. És al carrer, en els mitjans, en el debat de la gent”, afirma. “El moviment feminista ha agafat molta força en els últims anys, el #MeToo va ser un punt de partida molt clar, i les exigències d’equitat i de fi del patriarcat ara han agafat una potència que ens ha fet demanar-nos què passa amb això, què passa amb l’home mitjà, com es reformula i s’adapta”, agrega Alberto Caballero, que assegura que “els personatges fora de lloc sempre generen comèdia”.

Laura i Alberto Caballero també estan darrere de La que se avecina, que ha rebut alguna crítica per les actituds homòfobes o masclistes dels seus personatges. “Molta gent no ha entès algun dels nostres capítols o sèries, en el sentit que és una paròdia o una farsa. Que de sobte hi hagi un personatge tan extrem no significa que nosaltres defensem això o el vulguem convertir en heroi. És un perdedor, és un imbècil i precisament per pensar així li va malament la vida. Si realment algú pensa que estàs fent apologia d’alguna cosa, és el seu problema”, aclareix el guionista.

Fernando Gil, María Hervás, Raúl Tejón, Kira Miró, Gorka Otxoa, Paula Gallego o Fele Martínez, entre altres, componen l’extens elenc de Machos Alfa. “Els espectadors es trobaran quatre amics en la quarentena que venen programats pels antics patrons del patriarcat i que es troben amb aquest canvi social i generacional que és la dona empoderada i el feminisme”, assegura Gil. “Comencen a veure com les seves maneres de relacionar-se amb l’entorn ja no valen, es posarà en dubte tot el que fan. Veurem el seu patetisme i també la seva vulnerabilitat”, conclou.

tracking