Televisió

Els Globus més repartits

Els guardons premien fins a deu ficcions televisives, encimbellant ‘Colegio Abbott’ en l’apartat de comèdia i reconeixent ‘The White Lotus’ com a millor minisèrie.

Quinta Brunson recollint el Globus d'Or a millor actriu de comèdia per 'Colegio Abbott'.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Els Globus d’Or van tornar a estendre la matinada d’ahir la seva catifa vermella en una 80a edició d’allò més repartida pel que fa a ficcions televisives. Fins a deu projectes en les candidatures de sèries van ser reconeguts, tot i que tres noms propis van destacar especialment: Colegio Abbott, The White Lotus i La Casa del Dragón.

Les tres ficcions van ser les grans triomfadores d’una cerimònia conduïda pel còmic afroamericà Jerrod Carmichael i celebrada a l’hotel Beverly Hilton de Los Angeles. I ho van ser per tancar l’edició amb un palmarès de tres, dos i una estatueta, respectivament, incloent-hi les màximes aspiracions de les seves categories: millor sèrie de comèdia, millor minisèrie i millor sèrie de drama.

Colegio Abbott, la ficció que partia com a favorita amb fins a cinc nominacions en categories de comèdia, va complir els pronòstics coronant-se com la més premiada d’aquests Globus d’Or amb tres. A més de la seva victòria com a millor sèrie de comèdia, ha vist reconegut al repartiment amb guardons per a Quinta Brunson i Tyler James Williams, millor actriu de comèdia i millor actor de repartiment.

Amb aquest èxit, la sèrie d’ABC no tan sols es converteix en la gran revelació de l’any en el seu gènere, sinó que també aconsegueix trencar la tendència dels últims anys obtenint la primera victòria per a una ficció d’una cadena en obert en categoria de comèdia des de fa nou edicions. A Andorra la sèrie es pot veure a Disney+, on de moment només hi ha la primera temporada.

Quant a les altres categories principals, La Casa del Dragón d’HBO Max es corona com a millor sèrie de drama, si bé es queda únicament amb un premi en el seu palmarès. Se’l treu a The Crown, que era favorita en categories dramàtiques amb quatre candidatures i finalment no es va endur cap premi, igual que Better Call Saul en la seva última participació.

Dos Globus d’Or s’emporta The White Lotus, la minisèrie triomfadora en una edició que havia centrat l’atenció en aquests projectes limitats. La ficció d’HBO Max aconsegueix dos guardons: Millor minisèrie –tot i que té ja dues temporades–, i millor actriu de repartiment en aquesta categoria (Jennifer Coolidge).

tracking