Televisió

'Biopic' amb humor

David Trueba comença a rodar ‘Saben aquell’, un film sobre els primers anys del conegut humorista Eugenio. David Verdaguer es posa en la pell del còmic.

David Trueba amb David Verdaguer caracteritzat com a Eugenio.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El reconegut cineasta espanyol David Trueba inicia aquesta setmana el rodatge de Saben aquell, una pel·lícula basada en els primers anys de carrera de l’humorista Eugenio, ambientada a la Barcelona dels anys 60 i 70 i amb David Verdaguer donant vida al carismàtic showman. Carolina Yuste, guanyadora d’un Goya per Carmen y Lola (2019), intepretarà a Conchita, la primera dona d’Eugenio, segons han anunciat els productors de la cinta, Ikiru Films, de la mà d’Atresmedia Cinema i Warner Bros.

La pel·lícula està escrita i dirigida pel mateix Trueba a partir d’un guió d’Albert Espinosa basat en els llibres Eugenio i Saben aquell que diu, de Gerard Jofra, fill del popular humorista. “Aquesta és una pel·lícula sobre l’humor. I sobre la supervivència”, ha indicat Trueba en declaracions a l’agència Efe, tot recordant que Eugenio va ser un dels humoristes més populars de la transició espanyola “malgrat que tot en la seva aparença evidenciava estar totalment renyit amb l’humor”.

Eugenio Jofra era un jove joier quan va conèixer a Conchita en un bus de línia a Barcelona a final dels anys seixanta. Eugenio va aprendre a tocar la guitarra per a acompanyar a la que seria la seva parella en la seva carrera musical, per al que va haver de lluitar contra la por escènica.

Quan Conchita s’ha d’absentar durant dues setmanes de Barcelona, convenç a Eugenio que s’encarregui tot sol de les actuacions. Quan torna, ell s’ha convertit en un fenomen de l’humor underground de la ciutat. A poc a poc, entre els dos aniran construint al personatge: les ulleres, la camisa negra, el tamboret, els cigarrets i el got de tub, que es convertirà en un èxit inesperat en una Espanya deprimida que busca riure desesperadament.

El film es podrà veure a les plataformes Movistar Plus+ i HBO Max, que també participen en la producció.

tracking