Cultura

Reunió al setembre pels projectes que opten al reconeixement de la UNESCO

La directora general de l'entitat, Audrey Azoulay, s'ha desplaçat al país per conèixer els projectes que opten al reconeixement de l'entitat

Audrey Azolulay en la visita a OrdinoSFGA/CEsteve

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, ha anunciat que hi haurà una reunió informal al setembre amb els tècnics de la UNESCO amb l'objectiu de presentar els projectes que opten al reconeixement de la UNESCO el 2024. Bonell ha exposat el calendari en el marc de la visita de la directora general de l'entitat, Audrey Azoulay, a Andorra amb motiu del 30è aniversari de l'entrada del país a l'organització.

Azoulay s'ha desplaçat per conèixer en primera persona els projectes ja reconeguts com les festes de l'Ossa d'Encamp i les falles de Sant Joan, i els que optan a la candidatura com la construcció en pedra seca i el projecte transnacional, liderat per Andorra juntament amb França i Andorra, que reuneix 12 monuments d'èpoques diferents, des de l'edat mitjana fins al segle XVI. La ministra ha comentat que "tenim els monuments, tenim els documents, però ens cal l'expertesa per configurar el relat" en referència a la reunió del setembre.

La directora general de la UNESCO ha destacat "la bona cooperació entre Andorra i la UNESCO, una cooperació que s'ha intensificat en els darrers anys" després de la inscripció al Patrimoni Mundial de la vall del Madriu. I ha destacat el projecte de reserva de la biosfera d'Ordino "que ha d'afrontar els reptes de protecció de la biodiversitat de la natura, preservació de la biosfera, compaginant de manera duradora aquesta preservació amb l'activitat humana".

La visita ha començat amb una reunió amb el cap de Govern, Xavier Espot, i després amb la ministra Bonell s'ha desplaçat fins a Engolasters per fer el circuit de les Fonts, dins de l'espai del Madriu, i ha finalitzat a Ordino.

Audrey Azoulay s'ha reunit amb Xavier Espot aquest matí

tracking